Незалежна громадсько-політична газета

Лучани ремонтують нам дороги

????????????????????????????????????

Два дні у Камені-Каширському працював. Це спеціальний автомобіль луцької фірми «Унідор», який робить ямкові ремонти. Вже третій рік міська рада співпрацює з цим підприємством по проведенню часткових ремонтів невеликих вибоїн на дорогах міста з твердим покриттям.

— Цією машиною нам залатують лише невеликі ями. Наскільки ефективним та стійким є такий ремонт? Правду кажучи, це непоганий варіант, — говорить заступник міського голови Микола Шворак. — Залатані у такий спосіб ями досить тривалий час не відновлюються.

— Але ж чому щороку на вулицях міста, як мені здається, ями з’являються на тих самих місцях?

— Справа в тому, що дорожнє покриття у Камені-Каширському є старим і зношеним. Асфальт практично всюди з тріщинами. А через ці тріщини і з’являються ями знову і знову, — пояснює Микола Іванович. — На жаль, у міському бюджеті нема таких коштів, щоб повністю оновити покриття, наприклад, хоча б на вкрай зношених ділянках доріг по вулицях Ковельській, 1 Травня, Коніщука.

І тим не менше в міському бюджеті у цьому році заклали немалі кошти на ремонт дорожнього покриття на вулицях міста. Зокрема, на ямковий ремонт передбачено 800 тисяч гривень. На таке от «запльовування» ям планують витратити в цьому році 400–500 тисяч гривень. За ці два дні роботи машини приватного підприємства «Унідор» вже використано близько 100 тис. грн. Та за кілька днів луцькі ремонтники знову продовжать роботу у Камені-Каширському і за цими тисячами підуть наступні. Решта 300–400 тисяч гривень із 800 буде використано на залатування дірок асфальтом. Це вважається доречнішим там, де ями порівняно більші. У такий спосіб будуть ліквідовувати вибоїни на вулицях Торговій та Польовій. Нарешті, можливо, візьметься міська рада і за ремонт дорожнього покриття по вуличці, яка веде у двір адмінбудинку понад «Нашим Краєм» та центром зайнятості. Але, як зауважив Микола Шворак, до цього дійдуть трохи пізніше.

Поряд з цим міська рада фінансує і влаштування щебеневого покриття на вулицях райцентру та експлуатаційне утримування існуючих. На останній вид робіт у міській казні закладено 120 тис. грн. А стосовно будівництва доріг зі щебеневим покриттям та їх поточні ремонти, то на це передбачено 710 тисяч гривень. Зокрема, вже завершені роботи на вулицях Щорса, Гайова, провулку Ватутіна. На це використано 386 тисяч гривень.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ
2 comments on “Лучани ремонтують нам дороги
  1. Про ці та інші проблеми маємо тільки в зв”язку із тим що наший рідний К-Каширський “Автодор” вже спочилий у бозі. У першу чергу відсутнє підприємство яке заробляло якісь кошти у місцевий бюджет і потому однозначно, що теперішній ремонт у багато разів є дорощими ніж раніше. Крім того підприємство яке знаходилося на місці самостійно хоч й за кошти місцевого бюджету проводило такий-сякий ремонт грунтових доріг і не тільки. Працювали громадяни які вносили зі своєї зарплати платежі в бюджет міста. Устаткування, основні фонди підприємства яке надавали послуги з обвлаштуванню дорожного покриття тут на місці для нас фактично розікрадені. Тепер подумаємо де тепер Наше, таке для Нас дороге підприємство? Воно перейшло до дільниці яке знаходиться у Старій Вижві. Однозначно, що Стара Вижва це проект Києва оскільки думається, що область не могла допустити такого для Нас дерибану. Центр прийняття рішення стосовно К-каширського автодору – однозначно десь на Києвських пагорбах. Отже Стара Вижва для Нас є якимсь початком нашого падіння якщо пригадати, що один з попів також зі Старої Вижви в якого майже безпричинно горить церква. Тепер зі Старої Вижви ще один піп який точно прийшов до Нас з Києвського центру в якому і було прийнято таке доленосне для Нас рішення – роздерибанення К-Каширського автодору та здорощення або розвал наших доріг. Тут думаєть таке, що Нам все-так однозначно не вистачить коштів на обвлаштування якісних для себе доріг оскільки найбільше маємо проблем з грунтовими дорогами яких й навалом. Тому місто має все-таки прийняти рішення для кардинального рішення- на перспективу організація в ВУЖКГ дільниці з ремонту доріг та закупівля на початку хоча б деяких основних фондів які могли б покращити дорожнє покриття. На перспективу ремонтами доріг має бути забезпечено господарським способом оскільки на усіх однозначно не вистачить коштів, я маю на увазі різних прокладок які буцім-то цим ремонтом і займаються. Найкращий варіант коли бувше підприємство з Його основними фондами та приміщеннями передати у відання К-Каширському ВУЖКГ та таким чином ще врятувати останнє від дерибану.

  2. Безтолковий ремонт. Хотя би в центрі міста зробили нормальне покриття дороги, без залатування. Говорять коштів невистачає – просто непотрібно їх тратити в проєкти, які можуть пару років почекати. Це стосується встановлення памятників і тому подібне…

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *