Незалежна громадсько-політична газета

Невідомий звір знищив до півсотні курей у хлівах містян

unnamed (2)Це сталося у ніч проти минулого понеділка. Господарі п’ятиповерхівки, що по вулиці 1 Травня у райцентрі, припускають, що до сараїв пробрався здичавілий пес.

Про те, чи дійсно це була саме собача справа, достеменно не знає ніхто. Позаяк люди натрапили на задушених птиць лише вранці, коли прийшли годувати пернатих. “Найімовірніше, що це зробив саме скаженілий пес”, — переконана мешканка згаданого будинку Надія Базильчук. Серед трьох господинь, яким завдав шкоди невідомий звір, пані Надія постраждала найбільше. У неї було винищено близько тридцяти курочок. Особливо, каже господиня, здивувало те, що ця тварина настільки оскаженіла та очевидно добре  розвинена фізично, що зуміла дістати птицю, вигризши попередньо міцні дерев’яні дошки у трьох хлівах. Водночас сліди звіра, що залишились на хазяйських грядках,  не є достатньо великими.

— Після того, як пес задушив курей, майже усіх повитягував за металеву сітку на вулицю. Однак на жодній особині не було помітно видимих слідів крові  чи роздертого покриву. Таке враження, що він їх не їв, а просто душив. Лише у кількох з них були відкушені голови. За шість років, скільки тримаємо птицю, подібного ще не бачили. Але схожа біда з нами вже траплялась десять років тому. Тоді у цих же хлівах собаки виїли добрий шмат шиї живій стокілограмовій свині. А наступного дня капосники приходили знов, очевидно для того, щоб доїсти впольовану здобич, — розповідають жінки.

— Сараї ще двох моїх сусідок, до яких втрапив пес, – розповідає пані Надія, — розташовані на віддалі від мого. Тобто це все відбулося у зовсім різних місцях. Невідомий звір, напевно, обирав своїх жертв  у тих місцях, де було найлегше вирвати дошки. На мою думку, це був непростий пес, а може й взагалі якийсь мисливський. Тим часом  чоловіки з тамтешньої багатоповерхівки певні, що таке міг заподіяти і голодний бродячий собака. Крім того додають: «Виходячи зі сценарію десятирічної давнини, цей хижий зловмисник має прийти і ще, сподіваючись на те, що його трофеї й досі чекають на нього».

А відтак, як обіцяють окремі мешканці цього будинку, чекатимуть звіра, претендуючи на реванш.

Леся Мінібаєва.

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без  письмової згоди редакції заборонено.

 

СИТУАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *