Незалежна громадсько-політична газета

Ірина Констанкевич: ”Нашим головним завданням є збереження пам’яті про подвиг Героїв”

У день Покрови Пресвятої Богородиці, День Захисника України і День українського козацтва, що відзначають 14 жовтня, на Камінь-Каширщині побувала народний депутат України Ірина Констанкевич. Разом із жителями району вона вшанувала пам’ять захисників України й приєдналася до святкування храмового свята у селі Ворокомле та Дня села Нуйно. 

видерта ц1

«Сьогодні нашим головним завданням є збереження пам’яті про подвиг наших Героїв, які поклали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України. Ми молимося до Господа Бога і Божої Матері, просимо заступництва, сили, віри та миру на землі. Тож нехай кожного Пресвята Богородиця покриває своїм омофором, щоб ніщо не надломило нас. Щастя, миру і добра кожному серцю і кожному дому!», — Ірина Констанкевич.

ОЛЕНИНЕ. 14 жовтня відзначається потрійне свято – релігійне, національно-патріотичне та державне. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави. Тож, вшановуючи їхній подвиг, нардеп Ірина Констанкевич разом із головою Гуто-Боровенської ОТГ Михайлом Оліферчуком, депутатом Камінь-Каширської районної ради Світланою Сидорук  поклала квіти до пам’ятного знаку захисникам «Тим, хто воював, воює і буде воювати за вільну і незалежну Україну».

ПОЛИЦІ. У світі немає нічого святішого від матері, а тим паче тієї, яка виховала справжнього патріота, захисника, героя. Як ось, наприклад, Марія Приймак. Її син Сергій, не замислюючись, пішов боронити Батьківщину, коли покликав обов’язок. На жаль, він загинув, віддав своє життя за мир в нашій Україні. У День захисника України народний депутат Ірина Констанкевич зустрілася із Марією Іванівною, аби схилити голову перед її мужністю та висловити вдячність за такого сина. Вислухала її болі та печалі, поцікавилася її проблемами.

ВОРОКОМЛЕ. У селі 12 учасників війни, що й досі триває на Донбасі. На зустріч із парламентаркою прийшли члени їх сімей, щоб обговорити питання державних пільг та гарантій, що передбачені для них. На даний час деякі учасники бойових дій із Ворокомле ще не отримали по 2 гектари землі, що передбачено законом. Як розповіли Ірині Констанкевич, держгеокадастр їм відмовив. Причина – на земельній ділянці можуть міститися корисні копалини. Тож рідні бійців просили допомоги у вирішенні даного питання.

ВИДЕРТА. Про пережите, наболіле та буденне поспілкувалася також цього дня Ірина Констанкевич з батьками загиблого Сергія Цепуха, дружиною та донечками загиблого Дмитра Герасимика. У розмові обговорили питання соціального захисту, забезпечення житлом сімей загиблих. До могил Героїв поклали квіти, помолилися та вшанували їх пам‘ять хвилиною мовчання.

полиці м

«Я завжди ставлю у приклад ті громади, де вміють долати проблеми, працювати на розвиток та не опускати рук. Хотілося б, щоб їх було більше. А коли громада активна і небайдужа, її хочеться підтримати», — Ірина Констанкевич.

Як завжди під час поїздки народного депутата Ірини Констанкевич містами і селами округу до неї звертаються місцеві жителі за допомогою у вирішенні проблем. І цей раз не став винятком.

ворокомле п

В Оленине вкотре шукають шляхи вирішення питання будівництва нового приміщення школи. Через те, що у районі розпочали і ще не завершили будівництво загальноосвітнього закладу в Осівцях, а на черзі — спорудження школи у Стобіхівці, зведення олениненської школи відтермінували. Тут своїми силами збудували один корпус, у якому згодом можна розмістити садочок, втім і за рахунок нього проблема не вирішилася.

У Полицях просять допомогти придбати меблі у дошкільний навчальний заклад. За словами завідувачки ДНЗ Надії Козодой, батьки лише власними силами не зможуть з цим справитися. Та ще однією проблемою у селі нині є реконструкція приміщення під амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Відбувається вона за кошти світового банку. На замовлення департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства реконструкцію проводить приватне підприємство «Інтеренергоінвест». За інформацією паспорта об’єкту, роботи розпочалися у 4 кварталі 2018 року і мали завершитися у 3 кварталі цьогоріч. Проте так не сталося. Як пояснює сільський голова Василь Балик, підрядник, виконавши 70 відсотків запланованого, припинив проведення робіт начебто через те, що держава заборгувала перед ним за інші об’єкти. Тому Василь Іванович від імені громади попросив у Ірини Констанкевич сприяння у вирішенні даного питання.

Окрім того Полицівська сільська рада звертає увагу на незавершений капітальний ремонт дороги Камінь-Каширський — Полиці. Із 14 кілометрів, на яких мали відремонтувати асфальтове покриття, залишилося ще 4. Аби про них не забули і цей відрізок шляху не перетворився на взагалі непроїзний, громада звернулася до Ірини Констанкевич з проханням нагадати про це.

У Ворокомле сільський будинок культури може залишитися без підлоги. Таку проблему озвучила його директорка Марія Шевчик. Місцевий фольклорний колектив є активним організатором концертів, але його члени побоюються, що невдовзі їм не буде куди запрошувати глядачів. У залі СБК підлогу нищить грибок, а тому запрошувати глядачів до неї небезпечно. Відтак Марія Василівна просить народного депутата допомогти подолати дану проблему.


 

Славно підготувалися до Дня села у НУЙНО. Місцеві жителі дбайливо прикрасили сільський клуб, організували колоритні виставки, підготували яскраву концертну програму. Після святкового богослужіння, що відбулося з нагоди храмового празника, на святкування у СБК зібралися великою нуйнівською родиною. Долучилася до святкування і народний депутат Ірина Констанкевич. Парламентарка привітала селян та відзначила подяками учасника бойових дій, багатодітну маму, ветерана сільськогосподарського виробництва, засновницю фольклорного аматорського колективу «Нуйнівські співухи» і дитячого колективу «Берегиня».

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *