Незалежна громадсько-політична газета

Міська рада списує будинки

завантаження (17)На черговому засіданні сесії міської ради депутати прийняли рішення про списання багатоквартирних будинків з балансу Камінь-Каширського ВУЖКГ.
Це означає, що камінь-каширцям протягом двох місяців доведеться визначитися, хто управлятиме їхніми будинками.
Справа в тому що у 2015 році народні депутати прийняли закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», в якому внормовується, що спільне майно багатоквартирного будинку належить на праві спільної власності власникам квартир та нежитлових приміщень будинку. Відтак ні комунальне господарство, ні міська рада не мають жодного відношення до майна багатоквартирок. Іншими словами, будинки перебувають не в комунальній власності, а в колективній приватній.
Таким чином Камінь-Каширська міська рада має намір списати 85 будинків. І їх мешканці, які (ще раз звертаємо увагу) є зараз співвласниками будинків, повинні визначитися щодо форми управління даними будинками. Вони можуть створити ОСББ, або передати будинок на обслуговування управляючій компанії, або взяти будинок на самообслуговування. До прийняття таких рішень ВУЖКГ продовжуватиме надавати їм послуги з утримання будинків до моменту підписання договору на управління, або до прийняття співвласниками рішення щодо форми управління багатоквартирним будинком.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *