Незалежна громадсько-політична газета

Бокс у місті поки що на задвірках

unnamed (2)Але оптимістично налаштовані боксери-аматори переконані, що їм вдасться відродити цей спорт у рідному місті

Днями бійцівська спільнота світу відзначала Міжнародний день боксу. І хоч у Камінь-Каширському районі цей вид спорту на професійному рівні не культивується взагалі, проте його прихильників і шанувальників таки є немало. Шкода, що у місцевій дитячо-юнацькій спортивній школі тренувати нікому, відтак “потенційні бажаючі” опановувати мистецтво бою не мають змоги. Тоді як у сусідньому Любешові успішно діє боксерський клуб, а район навіть має своїх чемпіонів.

 

Тим не менше ті з місцевих боксерів-аматорів, кому все ж кортить порозминати кулаки, демонструють свої бійцівські надбання на базі місцевого фітнес-клубу. Похизуватися, кажуть, поки нічим, однак є надія, що місцеві любителі цього виду спорту згодом активніше долучатимуться до занять, дарма що не на професійному рівні. Зараз боксом займаються дев’ятеро охочих.

Тренувати боксерів-початківців взявся містянин Іван Струк. Чоловік з дитинства виявляв бажання займатися та переймав найкращі бійцівські якості у світових кумирів ще з екранів телевізора. Нині має п’ятеро синів, і прагне прищепити їм любов до спортивних занять та навчати усім тонкощам боксерського мистецтва, якими володіє сам.

Як розповідає Іван Струк, він займався професійним боксом упродовж трьох років. Це було поза межами Каменя. За сімейними обставинами чоловік повернувся на Батьківщину, однак продовжувати свій спортивний шлях не вдалося через те, що йому з однодумцями не змогли віднайти у місті відповідного приміщення для занять, а на численні прохання піти назустріч юним бійцям жоден чиновник не відгукнувся. Тому й донині питання спортзалу, де б можна було встановити професійний ринг, залишається відкритим. Відтак, нещодавно хлопці відновили свої тренування у фітнес-клубі. “Прагнемо скористатися будь-якою можливістю, аби не втратити бойовий дух та досягнути поставленої мети”, — каже тренер-аматор.

Для проведення майстер-класів, на заняття-спаринги охочі боксувати щотижня запрошують професійних тренерів із Ковеля. Оптимістично налаштовані боксери переконані, що їм вдасться відродити цей спорт у рідному місті.

Леся Мінібаєва.

unnamed (5)

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *