Незалежна громадсько-політична газета

Захисникам України — до великоднього столу

IMG_20190420_130707-1024x935

Православні віряни району передали смаколики та пасхальні вітання українським воїнам

Наближаються Великодні свята, а разом із ними у домівки українців завітає велика радість – Христос Воскрес! Воістину Воскрес! Порадіймо щиро та подякуймо Господу за його безмежну ласку, а ще скажімо спасибі нашим воїнам-захисникам, які ціною здоров’я, а нерідко і ціною власного життя дарують співвітчизникам можливість зустрічати цей день у родинному колі, поруч із найдорожчими, близькими людьми. Вони ж такого щастя, на жаль, позбавлені. Бліндажі замінили їм затишні оселі, нашвидкуруч збиті дошки – святкові столи. Уп’яте обмінюватися пасхальними вітаннями ці мужні юнаки та дівчата, чоловіки і жінки будуть під ворожі постріли, вибухи мін. Як показав гіркий досвід, навіть у Світлий празник Христового Воскресіння на подібне запросто чекати, адже противник звик порушувати домовленості, підло творячи безчинства, не маючи ні совісті, ні честі… інколи здається, що нічого святого в душі.

Аби хоча б частково створити атмосферу свята навіть в таких тяжких умовах, православні віряни краю взялися спільно зібрати все необхідне військовим до великоднього столу. Зокрема, у рамках благодійної акції “Великодній коших Захисникам України”, що була оголошена Камінь-Каширським благочинням, прихожани принесли до храмів у своїх населених пунктах паски, яйця, домашню консервацію, різноманітні солодощі, а також інші смаколики. Як і минулоріч на заклик взяти участь в добрій справі відгукнулося чимало небайдужих. 21 квітня опісля благословення та освячення гостинці попрямували на схід України, в зону проведення операції об’єднаних сил (АТО).

Цього тижня зібрані парафіянами пожертви благополучно дісталися на позиції українських військових у прифронтове селище Опитне, що на Донеччині. Щирими посмішками, міцними обіймами зустрічали наші хлопці волонтерів, які не побоялися та вирушили у таку далеку й небезпечну дорогу. Безмежною радістю та вдячністю сяяли очі солдатів від розуміння того, що про них пам’ятають. Привезені великодні частування стали для захисників не лише гарною основою майбутнього святкового столу, а також проявом любові, допомоги, якої так потребують та котру вони дуже цінують. Проте, найперше, тішилися армійці можливістю поспілкуватися зі священиком отцем Юрієм Михайловим, розповісти про наболіле, отримати духовну підтримку. Виконавши місію, камінь-каширці відбули до рідних домівок.

Олександр ПРИЙМАК.

IMG-06281e22e90202d6367f7f4ab6f9f2c8-V-768x1024

IMG-de9b644c4f03a1e9eee9dff24300a611-V-1024x768

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *