Незалежна громадсько-політична газета

Бюджет міста перевиконано майже на 2 мільйони гривень

сМіський бюджет за підсумками 10 місяців поточного року додатково отримав 1 мільйон 852 тисячі гривень. Про це повідомив минулого четверга під час другого пленарного засідання двадцять третьої чергової сесії Камінь-Каширської міської ради голова профільної бюджетної комісії Юрій Ратнюк.

Над дилемою куди подіти ці кошти в міськраді довго не розмірковували. А розподілили їх на найнагальніші потреби. 

 

У спортзалі НВК 1 буде нова вентиляційна система

Отож, вносячи зміни в програму соціально-економічного розвитку та в міський бюджет міста, за словами Юрія Ратнюка, вирішено направити 30 тис. грн. від перевиконання бюджету на оновлення комп’ютерної техніки для апарату міської ради. Час не стоїть на місці, а більшість оргтехніки міської ради вже технічно та морально є непридатною для сучасних реалій роботи.

Крім того вирішено підтримати фінансово відділи освіти та культури райдержадміністрації. Зокрема, надано субвенцію у сумі 25 тис. 900 грн. на участь шкільної команди “Окрилені мрією” у фіналі проекту “Відкривай Україну”. Ще 20 тис. 8 грн. і 20 тис. 700 грн. відповідно — на поїздку двох мистецьких колективів у місто Київ на міжнародний фестиваль-конкурс “Україна єднає світ”.

Також вирішено профінансувати проект із облаштування нової вентиляційної системи в спортивній залі міського навчально-виховного комплексу №1. Це обійдеться місту в 100 тис. грн.

При цьому депутат Дмитро Сидорчук відразу різко проти цього зауважив:

— Міські школи перебувають на балансі відділу освіти. Вони є у районній комунальній власності. То чому ми маємо з бюджету міста фінансувати їх потреби? Чому районна рада не дає на ці справи свої кошти?

— У цих шкільних навчальних закладах навчаються міські діти, наші діти. І не підтримати їх ми не маємо ніякого морального права, — відказав міський голова Василь Бондар.

Депутат Віталій Каширець додав, що якщо стеля із несправною вентиляцією, не доведи Боже, в спортзалі міської школи №1 обвалиться на голови, то це буде спільна усіх проблема.

Не лишилося без фінансової підтримки й комунальне міське підприємство. 3 тис. 500 грн. виділено йому на автозупинки, 40 тис. грн. — для придбання паливно-мастильних матеріалів, а 105 тис. грн. — на відшкодування державі податку на додану вартість за проведення благоустрою в Камені-Каширському.

 

Зону парку окреслять чіткіше

До речі, як з’ясувалося під час засідання, міська зелена зона — парк не має своїх чітких меж, за роки його реальна площа значно зменшилася. Тож міська рада прийняла рішення виготовити  новий проект паркової зони міста.

Виділили також депутати 60 тис. грн. на підсипку міських ґрунтових доріг, а на грейдерування – 30 тис. грн. Як зазначив заступник міського голови Микола Шворак, цих коштів, зрозуміло, на ці потреби замало. Але міська рада в ході виконання робіт буде збільшувати цю суму. За 30 тис. грн. заплановано зробити систему водовідведення на вулиці Польова.

 

Фінансування протитуберкульозних заходів міськрада взяла на себе  

Наразі в районі гостро стоїть питання забезпечення вакцинами проти туберкульозу, який є досить небезпечним інфекційним захворюванням. Тож на придбання діагностичного препарату, що застосовується для виявлення алергічної реакції в осіб, інфікованих туберкульозними бактеріями — туберкуліну — міські обранці з бюджету міста направили 20 тис. грн. у вигляді субвенції районному центру первинної медико-санітарної допомоги.

На придбання ігрових дитячих майданчиків в мікрорайон “Порічани”, село Підцир’я для вулиці Богдана Хмельницького виділено 60 тис. грн.

 

Високовольтна лінія змінить місце прописки 

Не залишили обранці без підтримки забудовників нових мікрорайонів. Як відомо, тарифи на будівництво електрокомунікацій — космічні. Від ціни, в яку обходяться забудовникам прокладення, наприклад, електроліній, темніє в очах. Тож 180 тис. грн. обранці виділили на дольову участь в електрифікації мікрорайону “На льонозавод” (права сторона).

— Міська рада, роздаючи ділянки жителям на цьому масиві, пообіцяла перенести високовольтну лінію електропередач, щоб не наражати їх на небезпеку. Саме на дані потреби і підуть ці кошти, — пояснив депутат Юрій Ратнюк.

При цьому він зазначив, що планувалося також співфінансувати електрифікацію мікрорайону “Острови”. Але через те, що Камінь-Каширська філія ПАТ “Волиньобленерго” не встигне одночасно до кінця року виконати обсяг робіт на двох згаданих масивах, то вирішено цю справу відтермінувати на наступний рік. А кошти у сумі 200 тис. грн. підуть цьогоріч на ремонт провулків Некрасова і Кривого.

 

Вулицю Меліораторів будуть ремонтувати з нового року

Крім того на поточний ремонт вулиць Шабліовського (190 тис. грн.), 40 років Перемоги (190 тис. грн.), Європейська(50 тис. грн.), провулків Магістральний (130 тис. грн.), Ковельський (30 тис.500 грн.) теж виділено кошти. Варто зазначити, що мешканці провулку Магістрального частину необхідної суми на ремонт своєї дороги зібрали самі. Іншу частину коштів вони отримали тільки завдячуючи своїй ініціативності.

У своєму депутатському зверненні голова депутатської фракції міської ради ВО “Батьківщина” Богдан Калюх також звернув увагу присутніх колег на необхідність будівництва дороги по вулиці Меліораторів, яка за останніх 20 років жодного разу не ремонтувалася. Мовляв, до нього звернулися жителі, люди просять допомогти вирішити це питання.

— Зробити всі дороги в місті за рік — не реально, — відказав Василь Бондар. — Цьогоріч ми поремонтували 21 дорогу, це рекордна кількість. Але обіцяю, що вулицю Магістральну ми обов’язково внесемо в програму соціально-економічного розвитку міста, як об’єкт, що потребує термінового фінансування.

Загалом розглядалися на сесії й інші не менш цікаві питання. Але про них ми розповімо згодом в одному із найближчих номерів газети.

Олесь Федорович. 

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *