Незалежна громадсько-політична газета

Ніфонта поховали у рідному селі

1_3-624 березня після звершення чину відспівування на території Свято-Покровського храму Луцька тіло новоспочилого митрополита Ніфонта було віддано землі в селі Галина Воля Старовижівського району згідно з його заповітом.

В рідному селі тіло владики зустрічали сотні односельців та численні гості з Республіки Білорусь. Крім цього, з обласного центру до Галиної Волі приїхало чимало прочан, які виявили бажання провести свого духовного наставника до місця його вічного спочинку.
Тіло митрополита було занесено в храм святого апостола Іоанна Богослова, після короткої заупокійної молитви духовний син новоспочилого владики благочинний Камінь-Каширської округи протоієрей Стефан Михалюк виголосив слово проповіді, де попросив усіх присутніх духовних дітей блаженноспочилого архіпастиря бути гідними продовжувачами духовних традицій та благочестивого християнського життя свого духовного наставника.
Останню заупокійну літію над тілом новоспочилого звершив єпископ Георгіївський і Прасковейський Гедеон, який був духовним чадом митрополита Ніфонта. Присутні на кладовищі прощались з владикою, даруючи йому свої молитви. Священики співали заупокійні піснеспіви, проводжаючи архіпастиря в останній земний шлях.
Особливою подією відзначилось завершення дня в Галиній Волі. Коли труну з тілом митрополита Ніфонта опустили до могили, на небі засяяла веселка, яка в християнській традиції завжди була добрим знаком. Звертаючись до присутніх зі словом проповіді, єпископ Гедеон закликав всіх до постійної молитви за душу новоспочилого владики Ніфонта.

7-8-685x1024

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *