Незалежна громадсько-політична газета

Балерина без ноги підкорює світ

amputee-ballerina-gabi-shull-115-річна Габі Шулл із штату Міссурі, США, втративши ногу через рак, витримавши кілька надскладних операцій, хіміотерапію та тривалий період реабілітаці, все ж знайшла в собі сили для того, аби втілити давню мрію – танцювати.

Сьогодні танцями балерини захоплюються глядачі по усьому світу. А відео на котрому дівчина виконує просто неймовірні трюки, балансуючи лише на кінчиках пальців однієї ноги, вже зібрали більше 27 мільйонів переглядів на Youtube.

Остеосаркома – хвороба, що вражає кістки. Невтішний діагноз, як грім серед ясного неба, скотився на голову дівчині, коли їй виповнилось лише дев’ять. Неладне запідозрили після того, як вона якось невдало впала катаючись на ковзанці. Здавалося, що це звичайний удар, та лікарі підтвердили найгірше… рак.

Тримісячний курс хіміотерапії, ротаційна ампутація, під час якої Габі прибрали уражену раком колінну чашечку і пришили до культі решту ноги, повернувши її на 180 градусів. Виглядає страхітливо, однак коли на кону життя дитини, особливо вибирати не доводиться. А далі, тривала реабілітація, після якої юнка вирішила, що, незважаючи на каліцтво, буде займатися танцями.

Щодня, по кілька годин, зціплюючи зуби від болю та сяк-так спираючись на хвору ногу, вона невтомно продовжувала займатися. Зізнається, що лише наполегливість та віра батьків допомогли їй впоратись і таки досягти своєї мети. Сьогодні Габі Шулл активна учасниця різноманітних змагань, займається волонтерською роботою в лікарнях, розповідаючи про свій досвід боротьби з раком хворим дітям. Батьки дівчини називають доньку, не інакше, як справжньою героїнею. А вона мріє стати педіатром і займатися пошуком ліків від раку.

– Якщо я змогла подолати хворобу і навчитися жити без ноги, то я зможу в цьому житті щось більше!

amputee-ballerina-gabi-shull-2

1466881256-30e62fddc14c05988b44e7c02788e187-690x1029

За матеріалами інтернет-джерел підготував Олександр ПРИЙМАК.

 

ДАЙДЖЕСТ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *