Незалежна громадсько-політична газета

Був відданий Україні і не мав страху перед ворогом

Захиснику із Великої Глуші просять присвоїти звання «Героя України» посмертно

мельникТриває збір підписів за присвоєння звання «Героя України» посмертно ще одному хороброму воїнові і справжньому патріоту нашої Батьківщини — Мельнику Івану Юрійовичу.

До лав оборонців рідної землі Іван приєднався з перших днів повномасштабного вторгнення. І хоч мав ще багато планів та нездійснених мрій, залишив вдома молоду дружину з шестимісячною донечкою та пішов захищати рідну країну. Чоловік мріяв про мирне майбутнє своєї сім‘ї, тож не міг не стати у бій проти агресора.
Спочатку Мельник Іван був призваний на військову службу у військову частину А7060 Волинської 100 ТРО та укріплював кордони України на Волині. А згодом у складі вже 100 окремої механізованої бригади 9 армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ військової частини А7028 брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, на Донеччині. За словами його побратимів, «він сумлінно та майстерно виконував поставлені завдання, користувався повагою, авторитетом та не мав страху перед ворогом». А тому під час проходження військової служби отримав нагороду “За Оборону рідного краю”. Набув Іван також статусу учасника бойових дій “Ветеран війни”.
Рідні та близькі захисника переконані, що він гідний також почесного звання Героя України. Зокрема, дружина Оксана опублікувала на сайті глави держави відповідне офіційне звернення до Президента України (петицію).
«Загинув мій відважний Воїн, Мельник Іван Юрійович, 29 квітня 2024 р., внаслідок отриманих смертельних поранень, несумісних із життям в районі н.п. Новокалинове Донецької обл. під час виконання бойового завдання. Він героїчно віддав своє життя, прикриваючи своїх побратимів. Мій чоловік був надзвичайно доброю та щирою людиною, розумний, сміливий, справедливий, ніколи і нікому не відмовляв у допомозі, завжди старався мислити позитивно та на всі мої переживання і сльози говорив тільки одне — “все буде добре”. Для нас з донечкою він був люблячим та турботливим чоловіком і татусем, нашою опорою та підтримкою, нашим всесвітом, всім життям», — йдеться у зверненні Оксани Федорівни.
Вона пишається своїм чоловіком-Героєм, адже він виконав одну з найголовніших заповідей Божих — віддав своє життя за ближніх своїх, за нас із вами. У нього залишились батьки, сестра, брати, дружина та його маленька “копія” — дворічна донечка.код
Аби підтримати петицію про присвоєння Мельникові Іванові офіційно звання «Героя України», варто підтримати петицію №22/228134-еп. Для цього необхідно перейти і проголосувати за QR-кодом.

Підготувала
Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *