Незалежна громадсько-політична газета

Визначили організатора харчування дітей у школах району

Згідно із результатами тендеру ним буде та ж фірма, що і в попередні два роки, — ТОВ “РАМЕДАС УКРАЇНА”.

Пропозицію ТОВ “РАМЕДАС УКРАЇНА” електронна система публічних закупівель «Прозоро» визначила «найбільш економічно вигідною».
Щоправда пропозицій від інших потенційних організаторів харчування на тендер не надходило. Не проводилося також в умовах воєнного стану і аукціону (відкриті торги були з особливостями). Втім організатори закупівлі висловлюють сподівання, що харчування в закладах освіти буде забезпечене належним чином.

5a8de71da577b

Фото ілюстративне

— Цьогоріч очікувана початкова вартість послуги харчування у закладах загальної середньої освіти Камінь-Каширського району становила майже 113 мільйонів гривень. Пропозиція, з якою вступило ТОВ “РАМЕДАС УКРАЇНА” і яку в результаті затвердили, склала 112 млн 55 тис грн. Це менше, ніж торік. У 2022 році на гаряче харчування «дітей-чорнобильців» у школах району передбачалося більше 120 мільйонів. Зниження суми частково пов’язане зі зменшенням кількості діто-днів. А токож з тим, що цьогоріч уже було використано 20 відсотків від річної суми на харчування за пролонгованим договором, — пояснює начальник управління соціального захисту населення Камінь-Каширської РВА Максим Демидюк.
Тобто, за словами посадовця, це не має вплинути на якість харчування. Його у будь-якому разі повинні забезпечувати відповідно до встановлених законодавством фізіологічних норм. І належне зразкове меню, за яким будуть годувати дітей у школах, уже розроблене і погоджене обласною Держпродспоживслужбою.
До речі, вартість шкільних обідів цьогоріч зросла. Для дітей віком від 6 до 10 років вона становить 73,20 грн, для дітей віком від 10 до 14 років – 75,20 грн, для дітей віком від 14 до 18 років – 77,20 грн.
Нагадуємо, що батьки за період вимушеного дистанційного навчання їхніх дітей відповідно до норм законодавства отримають компенсаційні виплати на харчування.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *