Незалежна громадсько-політична газета

Кулаки і матюки несумісні зі спортом

 Відбулися ігри 4-го та 5-го турів першості району з футболу. Наперед прошу вибачення у читачів за дещо запізніле оприлюднення їх підсумків. Для цього були об’єктивні причини. Як би не хотілося про це говорити, але, на жаль, четвертий тур, точніше поєдинок між командами села Сошичне і ФК “Здоров’я” з Каменя-Каширського засвідчив, що окремим футболістам бракує спортивної культури, виваженості і толерантності у своїх діях. Матч між згаданими командами, що проходив на футбольному полі села Сошичне, було зупинено на 37 хвилині. До такого радикального рішення головного суддю матчу Валерія Савчука з Нуйно змусила вдатися неспортивна поведінка передусім гравців ФК”Здоров’я”. В одному з ігрових епізодів суддя вказав на кутовий у бік воріт камінь-каширців, а останні вважали, що має бути удар від воріт. На цьому грунті і виникла спочатку словесна перепалка із брутальною лайкою, а потім окремі футболісти спробували з допомогою рук довести судді свою правоту. У підсумку головний арбітр матчу показав гравцям ФК ”Здоров’я” три червоні картки і одну футболістові команди з Сошичного. Кінцеве рішення після розслідування інциденту прийнято таке: у неділю, 19 червня, на стадіоні села Сошичне матч буде дограно, починаючи з 37 хвилини. Але команди дограватимуть у неповних складах. У сошичненців на полі залишиться 10 гравців, у ФК”Здоров’я” — 8.

Принагідно хочу звернутися до усіх учасників змагань і вболівальників. За порушення спортивної поведінки, громадського порядку гравцями команд чи уболівальниками положенням передбачені жорсткі санкції, аж до зняття команди з першості. Спорт — це, вибачте, не перевірка на міцність ребер суперника кулаками, ногами, не вправляння у вишуканості матюків в адресу суддів змагань і суперників. Хотів би, щоб цей прикрий урок надалі засвоїли усі.

А тепер про результати поєдинків. У четвертому турі Житнівка перемогла Нові Червища (3:2), Боровне — Гуту-Боровенську (3:0), Качин — Броницю (3:0). В інших поєдинках господарі поступилися гостям: Тоболи — Піщане (1:2), Видерта — Черче (0:3), Ворокомле — Видричі (2:5), Грудки — Раків-Ліс (1:2). Ще одна зустріч між футболістами Стобихівки і Нузи закінчилася з нульовим рахунком.

А ось результати п’ятого туру: Піщане — Нові Червища (2:0), Гута-Боровенська — Тоболи (1:1), Боровне — Житнівка (5:4), ФК ”Здоров’я” — Нуза (3:5), Брониця — Сошичне (0:3), Качин — Стобихівка (1:1), Раків-Ліс — Черче (2:5), Видричі — Грудки (5:1), Ворокомле — Видерта (3:1).

Олександр КРИВДИК,

головний секретар змагань. 

 

Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *