Незалежна громадсько-політична газета

Палите суху траву? Ви диверсант!!!

Жителів Камінь-Каширщини закликають зважити на це та не вдаватися до таких дій

914Останніми днями краєвиди Камінь-Каширщини і району заволокло димом не гірше, аніж в зоні бойових дій. Це наслідки спалювання людьми сміття, сухої трави, чагарників. З такою проблемою стикаємося ми щороку. І у зв’язку з цим, зокрема, торік законодавці навіть збільшили штрафи за такі правовпорушення.
Але нині – воєнний стан. Спалювання сухої рослинності на полях, відкритих ландшафтах завдає шкоди не лише природі, погіршує екологічний стан довкілля, приводить до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах, а й несе іншу загрозу.
«Спалювання сухої трави відволікає рятувальників від здійснення їхніх безпосередніх функцій та спричиняє витрати паливно-мастильних матеріалів, що обмежує можливості пожежно-рятувальної служби оперативно реагувати у разі загострення військових дій. Крім того дим і полум’я у цей час негативно впливають не тільки на фізичний, але й на психологічний стан громадян. Тож закликаємо людей бути свідомими і не вдаватися до таких дій!», — Наголошує начальник Камінь-Каширського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Віталій Деркач
Люди, зауважте, дії, пов’язані зі спалюванням сухої рослинності у період воєнного часу, прирівнюються до диверсії. Збагніть нарешті, стіна диму внаслідок горіння трави, чагарників може сприяти ворогам проникнути непоміченими на певну територію. Тож тих, з чиєї вини вона, ця димова завіса, виникла, не випадково прирівнюють до диверсантів. Хто хоче потрапити до їх переліку? Отож задумайтеся!

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *