Незалежна громадсько-політична газета

Бюджет виконали, розподіл коштів затвердили

Нещодавно відбулося засідання 11 сесії Сошичненської сільської ради, в рамках якої депутати розглянули більше 100 питань. Окремо увагу приділили виконанню бюджету і розподілу фінансів на вирішення актуальних для громади проблем.

credit-ukraine-concept

Згідно із представленим звітом, виконання місцевого бюджету становить 104,5 %. Власні надходження до казни Сошичненської сільської ради за 9 місяців поточного року вищі від очікуваних майже на 600 тисяч гривень.
У загальному, розподілені кошти буде використано на забезпечення нагальних потреб галузі освіти, на розвиток інфраструктури та на вирішення проблем у сфері екології. Щодо основних витрат: 660 тисяч гривень передбачили на виплату заробітної плати техперсоналу закладів загальної середньої освіти, 35 тисяч гривень – на утримання закладів дошкільної освіти, 20 тисяч — на компенсацію педагогічним працівникам витрат на відрядження, ще 70 тисяч надали Камінь-Каширській міській раді для забезпечення потреб центру професійного розвитку, який співпрацює з гуманітарним відділом Сошичненської сільської ради.
Частину розподілених коштів – 27 тисяч гривень – витратять на виготовлення проєктно-кошторисної документації для облаштування вуличного освітлення: 3 проєкти у селі Личини (вулиці Центральна та Незалежності) та 2 – у Качині (вулиця Центральна). Самі ж будівельні роботи планують провести у наступному році. Також 12 тисяч гривень виділили на підготовку комплексу документів для заміни вікон у спортзалі Качинського ліцею і 40 тисяч – для придбання щебеню на ремонт доріг в селі Сошичне.
Крім того, зауважили в сільській раді, у громаді поступово вирішують проблему підтоплень. Аби запобігти стихійному підвищенню рівня ґрунтових вод у дощовий період депутати погодили виділення 40 тисяч гривень на роботи по очищенню каналів Ставищенської меліоративної системи. Раніше з місцевого бюджету профінансували проведення аналогічних заходів на каналах Цирської осушувальної системи.

Іванна ВЕЛИЧКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *