Незалежна громадсько-політична газета

Ініціативу Камінь-Каширської громади підтримали у Мінсоцполітики

Міська громада отримає більше як пів мільйона гривень на створення кризової кімнати для постраждалих від домашнього насильства.

t_1_groshi

На засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики обласної ради депутати погодили проєкт розпорядження голови ОДА «Про розподіл субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на 2021 рік». Відповідно до нього в області розподілять кошти з держбюджету та спрямують на центри для жертв домашньої тиранії. Як інформує сайт облради, їх отримає лише 4 громади Волині і в їх числі – Камінь-Каширська. У міський бюджет надійде понад пів мільйона гривень.
Як зазначив голова бюджетної комісії Орест Маховський, керівництво та депутати обласної ради відстоювали необхідність створення таких спеціалізованих служб безпосередньо у територіальних громадах.
“Особа, яка постраждала від насильства, далеко не завжди має можливість дістатися з віддалених населених пунктів до обласного притулку, а відтак вона залишається наодинці зі своєю проблемою. Тішить те, що відразу кілька волинських громад проявили активність і подали увесь необхідний пакет документів до Мінсоцполітики на фінансування і тепер можуть створити такі центри допомоги”, – зазначив голова бюджетної комісії.
Зауважимо, що цьогоріч при Центрі надання соціальних послуг у Камінь-Каширській міській раді був створений денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Він має надавати комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу, а також соціальні послуги постраждалим особам, у тому числі у випадках, коли такі особи звернулися разом із дитиною. Але, аби такі особи мали можливість тимчасово десь заховатися від домашніх кривдників, у громаді вирішили створити також спеціальну антикризову кімнату. Відтак на її облаштування мають спрямувати приблизно 537,9 тисячі гривень.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *