Незалежна громадсько-політична газета

Малюнком і словом розповіли про важливі проблеми

Вихованки будинку дитячої та юнацької творчості Камінь-Каширської міської ради Анастасія Шуляр і Ірина Чирук представили загалу рішення актуальної нині проблеми – збереження здоров’я людей. Дівчатка розповіли про це засобами художньої виразності, підготувавши цікаві роботи. Останні потрапили до переліку переможців XXVI Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості.

178513125_304249341312609_5541216490349059615_n

Анастасія записала відеоролик, в якому протиставила світ віртуальний, де багато хто із сучасників намагається заховатися від різних проблем, світу реальному, наповненому не лише клопотами, а й радощами; закликала не падати духом; замість знищувати себе — обрати здоровий спосіб життя, котрий поведе у світле майбутнє. Доносячи цю ідею, школярка продекламувала вірш Тетяни Пелепей, майстерно зігравши на камеру частинку сюжетів, описаних авторкою в його змісті. Старання Анастасії оцінили першим місцем у номінації “Художнє читання”. До слова, займається дівчина в гуртку “Дитячий театр”, керівницею якого є Світлана Шуляр.
88182545-DEEE-437E-81F7-61B766769FD6Натомість Ірина вишила на полотні кольоровими нитками речі, котрі вже ось другий рік оточують та супроводжують нас: захисні маски, дезінфектори, коронавірус. Її картина символічними образами промовляє до кожного, що перед смертоносним вірусом усі ми рівні, але не варто нехтувати небезпекою, слід берегти себе та інших. У номінації “Декоративно-прикладне мистецтво” вона стала третьою. Навчається юнка у гуртку “Художня вишивка” під керівництвом педагога Ірини Хомик.
Зауважимо, що за перемогу Анастасія та Ірина боролися з майже двома тисячами суперників.
Олександр ПРИЙМАК.

ПУБЛІКАЦІЇ, ЦІКАВО

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *