Незалежна громадсько-політична газета

«Годі підкидати своє сміття іншим!»

До редакції газети «Полісся» звернулися небайдужі мешканці Пнівненського старостинського округу Камінь-Каширської громади. Проблема не нова – сміття. Проте наразі увагу привернула не безвідповідальність окремих місцевих жителів, які радо вивозять свої побутові відходи подалі від дому в ліси, на самоорганізовані звалища, а нахабність гостей, які здаля привозять переповнені сміттєві пакети під село. Мова ведеться про підприємців, які щосуботи приїжджають торгувати на місцевий та Любешівський ринки.

t_1_smittia-9

      фото ілюстративне

– Спостерігаю за цією ганьбою більше року. Уже несила терпіти. Якщо раніше на вихідних сміття, як гриби після дощу, з’являлося на узбіччях, по краях лісових насаджень, то тепер не соромляться скидати його під самим селом. Їдуть зранку, думають ніхто нікого не бачить, і лишають. Місцеві б цього не зробили. В ліс – так, мають такий гріх. Але ж не на дорогу!, – обурюється пан Володимир. – У будні спокійно, тільки субота – новий «гостинець». Особливо це помітно тим, хто корови випасає. Це ж потрібно якусь совість мати! Годі підкидати своє сміття іншим!
Однак, як свідчить досвід, совість і сміття в наших краях ходять різними стежками. Бо сміттєзвалищ в межах населених пунктів і поза ними годі й злічити. І байдуже, що скоро пакети й інші дрібниці вітер на голову приноситиме. Головне, аби в своєму домі чисто було. Очевидно, потрібно починати радикально боротися з тотальним нехлюйством, бо скоро “красою” Полісся стане суцільний смітник. Будьмо ж взаємнокрасивими не тільки в стилі, але й в поводженні!
Іванна ВЕЛИЧКО.

ПУБЛІКАЦІЇ, СИТУАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *