Незалежна громадсько-політична газета

Квітень землю квітчає, травень її зігріває

Хоча за календарем начебто прийшла весна, однак поки особливого тепла ми не відчуваємо. Буває морозить, наче взимку, а то й снігу насипле, як минулого понеділка. Проте вже з наступного місяця краянам варто сподіватися, що сонечко всміхатиметься більш привітно і частіше. Але не спішіть цьому надто радіти. Часом дощитиме, інколи навіть сильно. Тому не раз доведеться ховатися під парасолю. Теплий верхній одяг ще довго буде не зайвим елементом вашого повсякденного гардеробу. І ось чому…

20210323_210624

КВІТЕНЬ

unnamed (25)

Початок першої декади не подарує “великого тепла”. Буде досить волого, опади наростатимуть до кінця десятиденки. Але все ж випаде 2-3 досить погожих дні.
Другий десятиденний відрізок квітня спершу проявлятиме характер у вигляді невеликих опадів. Далі, десь із середини місяця чи навіть трохи раніше, добряче потепліє і буде практично без опадів. Лише насамкінець цієї декади знову прийдуть дощі з сильними вітрами та грози, які “зіб’ють” температуру повітря. Останній відрізок квітня почне встановлювати теплу погоду. І навіть короткочасні дощі, які час від часу траплятимуться, не зіпсують загальну картину.

 
ТРАВЕНЬ

1616261389_image

У першій декаді залишатиметься тепло. Лише під кінець цього відрізку температура почне знижуватися, однак несуттєво. Опадів досить мало.
Друга десятиденка виявиться вологою, але в міру. У середині місяця опади почастішають. Все це за помірного тепла.
Остання декада травня з початку і під кінець – волога, всередині – досить тепла і погожа, хоч і без надмірного літнього тепла.

Володимир ДЕРКАЧ.

ПУБЛІКАЦІЇ, погода

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *