Незалежна громадсько-політична газета

Кому чухаються руки ламати ігровий майданчик у міському парку?

Дитячий майданчик, збудований на території міського парку дев’ять років тому, — чи не єдине місце відпочинку для малечі у Камені-Каширському. Тут залюбки проводять дозвілля мами з маленькими дітками. Так само цікавими є, наприклад, гойдалки для діток початкової школи. Через те тут завжди людно і гамірно.

unnamed (6)unnamed (4)Однак сьогодні арена атракціонів своїм гнітючим виглядом викликає смуток та занепокоєння. Гойдалки потрощені, лавки поламані… Колись безпечне і затишне місце для дитячих розваг сьогодні стало осередком небезпеки передусім для дітей. Свідомі камінь-каширці переконані, що до такого стану довели майданчик не малеча з батьками. Це справа рук підлітків-здорованів, які приходять сюди у вечірній час і бешкетують, у нерозумний спосіб випробовують свою силу, міцність рук і ніг.
unnamed (2)unnamed (1)Тепер на відновлення і приведення до нормального стану майданчика потрібні час, кошти і робочі руки. У межах компетенції ним опікується відділ житлово-комунального господарства міської ради. Як розповів журналістам газети головний інженер комунального підприємства Олександр Гордійчук, попередня міська влада на ремонт майданчика кошти не виділяла взагалі, хіба лише на фарбу.
Тим часом міський голова Віктор Пась запевнив, що атракціонний комплекс поновлятимуть однозначно. Посадовець уже віддав відповідне на те розпорядження. Тож за кошти підприємців заготовлять необхідні матеріали, а комунальники виконають роботи із благоустрою. Втім надалі, наголосив Віктор Іванович, очевидно, доведеться встановити камери відеонагляду, що фіксуватимуть поведінку усіх, у тому числі і підлітків, окремі з яких мають схиблену уяву про культуру.
unnamed (3)unnamedunnamed (5)Залишили вандали сліди своїх хворобливих вибриків і на літній сцені, встановленій у парку поруч з майданчиком. Мало того, що місце загаджене пляшками, коробками від цигарок, недопалками, тощо. Металопрофіль, яким обшита сцена, побитий, погнутий, пописаний. Одним словом — жах! Невже вас, підлітки, цьому навчають у школах і ВПУ, ваші батьки?

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ, СИТУАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *