Незалежна громадсько-політична газета

У планах – капітальний ремонт доріг району

ремонт

На ремонт волинських доріг місцевого значення у 2021 році спрямують 602 млн 799 тис грн. В Укравтодорі вже погодили перелік автошляхів, відповідне розпорядження підписав і голова облдержадміністрації. Тож, як зауважив директор департаменту інфраструктури ОДА Віктор Довгополюк, уже можна приступати до виконання функцій розпорядника коштів та замовника робіт. Зокрема, в частині проведення тендерних процедур. На ці підготовчі роботи головам громад та іншим відповідальним особам дали 4 місяці – до 1 червня ц.р. Якщо до цього часу в них на руках не буде усієї необхідної документації – у перелік внесуть зміни і кошти «перекинуть». Наразі до об’єктів, фінансування ремонту яких у 2021 році здійснюватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету, увійшли й дороги Камінь-Каширського району. Щоправда їх не так і багато.

Найдорожче обійдеться капітальний ремонт автомобільних доріг місцевого значення. Зокрема, на дорогу Камінь-Каширський – Полиці – Оленине – Рудка Червинська виділили трохи менше 53 млн гривень. Цікаво, що тендер на пошук підрядника минулоріч оголошувався двічі. За даними, доступними на електронному майданчику Prozorro, вперше оголошення про проведення тендеру з’явилося 15 липня 2020 року, а вже всередині вересня закупівлю було відмінено через необхідність внесення змін до технічного завдання і порушення вимог закону під час розгляду тендерної документації одного з учасників. Наступні відкриті торги оголосили 25 серпня, а очікувана вартість робіт зросла майже на мільйон гривень. Найвигіднішу ціну запропонувало ТОВ «Данко», але підприємство не усунуло невідповідності, виявлені замовником, у результаті тендерний комітет проголосував за відхилення цієї пропозиції. Відтак переможцем торгів стало ТОВ «ІДЕЯ». За договором, роботи мають проводитися до жовтня цього року.
Не вперше планують капітально поремонтувати ділянки дороги сполученням Собіщиці – Колодії – Вовчицьк – Комарове – Розничі на Маневиччині. В липні 2019 року був проведений тендер, вартість робіт склала 54,7 млн грн. Роботи було майже завершено, проте у проєктно-кошторисній документації не було закладено видатків на організацію безпеки дорожнього руху (без цих робіт дорогу не можна здати в експлуатацію). 15 квітня 2020 року було замовлено виготовлення проєктно-кошторисної документації на організацію безпеки дорожнього руху по цій же дорозі, орієнтовна вартість робіт становила 8,5 млн грн. Крім того, минулого року дорогу мали ремонтувати за рахунок залишків субвенції. Тоді на ці потреби виділяли 14 мільйонів, наразі – ще 1,8 мільйона.
Капітальний ремонт також проведуть на вулицях і дорогах комунальної власності. Так, у Прилісненській громаді поремонтують вулицю Вишневу в селі Городок, в Сошичненській – вулицю Хутірську в селі Стобихівка. У Камені-Каширському капітальному ремонту підлягає проїзна частина вулиці Перше травня, у Маневичах – вулиця Зільберта, а в Любешові – вулиця Колгоспна (між вулицями Незалежності і Сагайдачного). На кожен з п’яти об’єктів передбачено фінансування у розмірі одного мільйона гривень.
Крім того, як повідомила нардеп Ірина Констанкевич на своїй офіційній сторінці в фейсбуці, під час зустрічі з керівником Укравтодору було обговорено фінансування ремонту автошляхів 23 округу, який стартував за її зверненням у минулому році. Нагадаємо, це дороги сполученням Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів-Дольськ, Любомль – Дубечне – Здомишель – Ратне – Камінь-Каширський – Любешів та Седлище – Камінь-Каширський – Ковель – Колодяжне – Локачі.
До слова, в ОДА звернули увагу на обов’язковість встановлення камер відеоспостереження на кожному дорожньому об’єкті, який ремонтуватимуть. Камери працюватимуть у загальнодержавній мережі та будуть доступні департаменту інфраструктури. Опісля керівництво громад зможе використовувати їх для безпеки своїх територій.
Іванна ВЕЛИЧКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *