Незалежна громадсько-політична газета

101 + 102 + 103 = центр громадської безпеки

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запланувало впровадження ініціативи зі створення сучасних центрів безпеки громадян в об’єднаних територіальних громадах. Мета проєкту — підвищення безпеки населення та надання своєчасної допомоги у разі пожежі чи іншої надзвичайної ситуації, цілодобове реагування на запит про екстрену допомогу.

IMG_20180130_0918045a71a03adf230

фото ілюстративне

Структурний підрозділ Камінь-Каширської міської ради діятиме при управлінні капітального будівництва. Це — неприбуткова організація, яка в майбутньому об’єднуватиме пожежну, медичну допомогу і поліцію в єдиний орган, матиме єдиний диспетчерський пункт для координації дій.
На території Камінь-Каширського району (у попередніх його межах) діяло 10 місцевих пунктів пожежної охорони, кожний з яких був забезпечений пожежним автомобілем. Раніше ця техніка значилася на балансі сільських рад. Тепер згаданим автопарком опікуватиметься анонсований центр.
Офіс центру безпеки громадян Камінь-Каширської міської ради буде зосереджений у приміщенні виробничого управління житлово-комунального господарства по вулиці Хотешівській, 8. У його штаті поки що працюватимуть 16 водіїв, бухгалтер та керівник.
Фінансування новоствореного структурного підрозділу міської ради здійснюватиметься через управління капітального будівництва. Передбачається, що у подальшому центр громадської безпеки має перебрати на себе функцію місцевого ВУЖКГ в частині здійснення благоустрою на території громади.
Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *