Незалежна громадсько-політична газета

Нагороду полеглого сина із рук Президента отримала мати

unnamed (3)За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Герой України камінь-каширець Микола Цюрик посмертно нагороджений орденом «Золота Зірка». Глава держави Володимир Зеленський вручив відзнаку матері загиблого захисника Ганні Іванівні в Білій залі Героїв України Маріїнського палацу.

unnamed (2)Учасник бойових дій у зоні АТО/ООС у 2014 році Микола Цюрик став на захист Вітчизни першого дня повномасштабного російського вторгнення. Вже 24 лютого 2022 року він прибув у розташування 14 ОМБР. Із призначенням на посаду старшого стрільця у складі механізованого батальйону вирушив на Київщину, дорогами якої вже сунули колони рашистів. 11 березня танкісти та піхотинці з Волині контратакували ворога у селі Наливайківка Бучанського району, знищивши кілька одиниць броньованої та колісної техніки загарбників та відкрили шлях до визволення селища Макарів.

 

unnamedЗа спогадами побратимів, Микола Цюрик виявив у цьому бою виняткові мужність, героїзм, вольові якості. Та, на жаль, наступна доба стала для безстрашного воїна останньою: відбиваючи атаку ворога, Микола Володимирович зазнав смертельних поранень внаслідок шквального артилерійського обстрілу.
Такі воїни як наш земляк є прикладом волелюбного, жертовного та нескореного українського духу. Схиляємо голови перед рідними Героя, бо завдяки його самовідданості Україна живе.
Звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно присвоєно Миколі Цюрику 20 квітня 2022 року.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *