Незалежна громадсько-політична газета

У Камені-Каширському планують створити алею слави загиблим у війні з росією

У спеціально відведеному місці розміщуватимуть світлини полеглих жителів громади, які з 2014 року і до тепер визволяли та захищали нашу державу від російських загарбників.

unnamed (1)Ідею увіковічнити в райцентрі імена полеглих у війні з російським агресором героїв подала сестра загиблого воїна Святослава Троцюка із Каменя-Каширського Тетяна Сильчук. Жінка розмістила на сторінках соцмереж відповідний допис-звернення до органів влади із пропозицією реалізувати ініціативу. Її намір підтримали сотні жителів нашої громади.
«Їхня жертовність вимагає від нас відповідальності, а віддати останню шану в такий спосіб є нашим обов’язком. Прикладом започаткування аналогічної алеї є, зокрема сусіднє місто Ковель. Буваючи там, спостерігаю, як перехожі зупиняються, звертають увагу і замислюються над подіями, що відбуваються в Україні. Мені самій цікава інформація про тих, хто зображений на портретах, де поліг і в якому віці пожертвував життям за нас. На мою думку, ціна спокою у мирних містах досить висока, а молодші покоління мають знати в обличчя героїв, котрі захищали їхній мирний сон», — наголосила Тетяна Сильчук.
Зразок першої експозиції, пообіцяв міський голова Віктор Пась, буде розроблено впродовж місяця. У розмові з журналістами посадовець повідомив про розробку плану згаданого проєкту найближчим часом. За словами Віктора Івановича, у міській раді опрацьовують механізм, що дасть змогу визначитися з дизайном самих банерів із зображеннями військових, інформацією, яка буде висвітлена на тлі, та місцем їх розташування. Територія із портретами бійців має бути доступною та добре видимою для перехожих.
«Ми обмірковували створення алеї слави ще раніше. Однак, втілюючи ініціативу в життя, повинні радитися з рідними усіх без винятку загиблих. Адже маємо інформацію, що декотрі з них не мають бажання, аби світлини їхніх рідних виставляти привселюдно. А тому представники міської ради узгоджуватимуть домовленості між сторонами. Тож упродовж місяця, думаю, питання буде вирішено остаточно», — наголосив міський голова.
Зазначимо, що на теренах Камінь-Каширської громади усілякими способами засвідчують високу повагу та увіковічнюють пам’ять полеглих у війні земляків. На шкільних чи церковних подвір’ях висаджують вічнозелені рослини, символічні дерева, тим самим нагадуючи нащадкам про загиблих, які віддали життя за рідну землю, волю та незалежність Батьківщини.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *