Незалежна громадсько-політична газета

Дороги ремонтують у місті і селах громади

Роз’їжджені дороги з величезними баюрами, які не лише пішки, а й транспортом непросто оминути чи переїхати, уже доволі набридли жителям Камінь-Каширської громади. А вони на території як сіл, так і міста непоодинокі. Ще за умов сухої погоди шляхи не викликають настільки гнівних висловлювань, а от в періоди частих опадів люди не соромляться лайливих слів, бо допікає. І в міській раді кажуть, що розуміють обурення та намагаються виправляти ситуацію.

Безымянный

— У міру фінансових та технічних можливостей ми працюємо над упорядкуванням доріг в усіх напрямках громади. Хотілося б, звичайно, щоб справи рухалися оперативніше, бо у багатьох селах дороги роками не бачили грейдера і не ремонтувалися. Але ця робота залежить і від погодних умов, — пояснює керівник управління капітального будівництві міськради Микола Шворак.
Микола Іванович зазначає, що зараз, в умовах воєнного стану, можуть підремонтовувати дороги лише господарським способом. Тож міська рада закуповує щебінь, його розвозять туди, звідки надійшли звернення про необхідність ремонту і де найкритичніші ситуації. Старости залучають місцеву техніку для розвезення каміння, а техніка Центру безпеки громадян Камінь-Каширської міської ради працює над його розгортанням.
— Система роботи налагоджена. Частину вулиць таким чином вдалося вже зробити, але є ще багато, де маємо працювати. Наразі розвезли щебінь по вулицях Каменя-Каширського (на Аеродромну, Січових стрільців, Мазепи, Мельника, Прилісну, Окружну), а також у Воєгощанський, Броницький, Бузацький, Видричівський, Пнів-ненський, Раківліський, Грудківський, Боровненський старостинські округи та будуть його розгортати, — каже Микола Шворак.
Загалом на ці потреби міська рада придбала майже 2,8 тисячі тонн щебеню різних фракцій. Спрямували на них близько 3 мільйонів гривень. А ще чималі витрати на пальне для проведення робіт з упорядкуванням шляхів. Використовували на зазначені цілі, за словами Миколи Шворака, кошти із перевиконання бюджету у 2022 році. Цьогоріч, якщо все складатиметься не гірше, мають намір знову фінансувати ремонти доріг, адже це одна з найболючіших тем.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *