Незалежна громадсько-політична газета

Громади знову отримають кошти соцеконому

_1627916160_480x375_2_0_nw

Кабінет Міністрів України уже втретє за рік затвердив розподіл субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій. В опублікованому 28 жовтня розпорядженні – низка об’єктів Камінь-Каширського району, фінансування яких сукупно становить майже 9,5 мільйона гривень.

З третього траншу соцеконому Камінь-Каширська міська територіальна громада отримає більше 3 мільйонів гривень. Левову частку спрямують на потреби Підцир’ївського ліцею: 1,4 мільйона гривень – на капітальний ремонт приміщення із заміною віконних і дверних блоків на енергозберігаючі, 462,5 тисячі гривень – на закупівлю техніки і ще 22,5 тисячі – меблів для кабінету інформатики. Також коштом соцеконому придбають комп’ютерну та оргтехніку для ліцею села Раків Ліс (майже 200 тисяч гривень), покриють витрати на капітальний ремонт покрівлі місцевого будинку культури (600 тисяч гривень) та капітальний ремонт вуличного освітлення у селі Воєгоща (180 тисяч гривень). Трохи більше 187 тисяч гривень виділили на придбання шкільного обладнання та меблів, а також спортивного інвентаря у ЗЗСО «Малоглушанський ліцей».
До бюджету Любешівської селищної ради з державної казни надійде 1 мільйон 382 тисячі 850 гривень. З них мільйон – на ремонт внутрішніх приміщень Любешівського ліцею. По 100 тисяч гривень використають на реконструкцію мереж вуличного освітлення по вул. Поліщука у селі Деревок та по вул. Старе Грабово в селі Угриничі, решту – на покращення матеріально-технічної бази закладів освіти громади. У розрізі коштів: майже 50 тисяч гривень передбачили на придбання телевізора, комп’ютерної техніки та оргтехніки, меблів, спортивного та ігрового обладнання для селищного ЗДО №2 «Ясла-садок “Дзвіночок”», 45 тисяч – на придбання телевізора та ноутбуків для ЗДО №1 «Ясла-садок “Малятко”», 53 тисячі – на придбання шкільного обладнання та 20 тисяч – спортивного інвентаря і обладнання для Підкормільської гімназії, ще 15 тисяч – на телевізор для ліцею села Судче.
Понад 1 мільйон гривень субвенції соцеконому на потреби освіти, культури та медицини використає і Маневицька селищна ТГ. Так, 260 тисяч гривень спрямовано на придбання та встановлення дитячих ігрових майданчиків у селах Костюхнівка, Черськ і Троянівка, 199 тисяч – на закупівлю спортивного інвентаря, обладнання та предметів довгострокового користування для Маневицької дитячо-юнацької спортивної школи. Також для селищного Центру культури та дозвілля за кошти держдопомоги придбають комплект звукопідсилювальної апаратури та цифрового мікшерного пульта, вартістю 180 і 100 тисяч гривень відповідно. Найбільше – 570 тисяч гривень – передбачили на закупівлю медичного обладнання для приймального відділення Маневицької багатопрофільної лікарні.
Фактично удвічі більше коштів на соціально-економічний розвиток отримає бюджет Сошичненської сільської ради – майже 2 мільйони 482 тисячі гривень. Значною мірою ці надходження спрямують на капітальний ремонт вуличного освітлення в селах Карасин (майже 270 тисяч гривень), Нуйно (майже 208 тисяч гривень), вулиць Центральної і Незалежності в селі Личини (160 тисяч) та вулиць Полониці, Перемоги, Спортивна та Шкільна в селі Сошичне (394,3 тисячі гривень). До слова, перше – весняне – надходження соцеконому в громаді також використали на реконструкцію вуличного освітлення – у Карпилівці. Крім того, у ОЗЗСО «Сошичненський ліцей» коштом вказаних асигнувань проведуть заміну котла (671,4 тисячі гривень) і придбають комплект засобів навчання та обладнання для кабінету біології (300 тисяч гривень). Також по 199 тисяч витратять на закупівлю комп’ютерної техніки, оргтехніки та мультимедійного обладнання для ліцеїв сіл Залісся та Нуйно, ще 80 тисяч – на придбання зупинки громадського транспорту у селі Запруддя.
Натомість Прилісненській сільській раді кошти соцеконому вдруге спрямували на освіту. Цього разу у громаді проведуть капремонт із заміною віконних та дверних блоків на енергозберігаючі в приміщенні Старочервищанської початкової школи-філії ОЗЗСО «Тоболівський ліцей» (150 тисяч гривень), а також здійснять термомодернізацію будівлі школи-дитсадка у селі Городок вартістю в 1 мільйон 100 тисяч гривень. Зауважимо, що навесні на проведення комплексу енергоефективних заходів у Городоцькій гімназії також виділяли 900 тисяч гривень субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій.

Іванна ВЕЛИЧКО.

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *