Незалежна громадсько-політична газета

Автошляхи Камінь-Каширщини проінспектували дорожники

СМАД! (1)Фахівці ДП «Служба місцевих автомобільних доріг Волинської області» здійснили  загальний огляд дорожнього покриття в межах Камінь-Каширської та Сошичненської територіальних громад, аби визначити ділянки, які першочергово потребують ремонту, передбачити обсяг робіт та можливі витрати на їх проведення.

Інспекцію провели 27 жовтня спільно із представниками місцевого самоврядування – головою РДА Ольгою Ващук, заступником Камінь-Каширського міського голови Анатолієм Шевчиком та очільником Сошичненської територіальної громади Ігорем Волосюком.
– Ми оглянули багато проблемних доріг, зокрема інспектували напрямки Полиці – Піщане, Бузаки – Щитинь (у тому числі й Черче), Воєгоща і Ворокомле. Райдержадміністрація подала низку пропозицій для формування списку доріг, які підлягають ремонту у наступному році. Сподіваємося врахують усі, однак поки що це питання вивчається відповідними органами. Спочатку перелік пропозицій піде з області на затвердження до Укравтодору і тільки тоді буде прийняте рішення про фінансування з держбюджету тих чи інших об’єктів, – зауважила голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Ольга Ващук.
На території Сошичненської ТГ делегати вивчали стан дороги Личини – Запруддя – Карпилівка. Окрему увагу приділили багатостраждальному стобихівському шляху, ремонту якого домагаються уже не перший рік. Зі слів учасників зустрічі, наразі розглядають два варіанти покращення дорожнього сполучення у цьому напрямку. Найоптимальніший – це поточний середній ремонт (на зразок дороги, яку минулоріч проклали від села Нуйно до Каменя-Каширського). Водночас в громаді наполягають на капітальному ремонті, який, зокрема, передбачає облаштування узбіч, тротуарів і освітлення у межах населених пунктів. Різниця полягає не лише у якості змін, але й у розмірах затрат на їх втілення, бо, повідомляють фахівці, за 1 км капітального ремонту можна покрити витрати на проведення 1,5 км поточного середнього ремонту. Відтак проблема лишається відкритою.
У цілому, стверджують в ОМС, в міру можливостей робота над покращенням якості дорожнього покриття в регіоні ведеться регулярно. Так, наприклад, у Камінь-Каширській громаді коштом місцевого бюджету триває облаштування комунальних доріг. А в Сошичне нещодавно було проремонтовано окремі напрямки з білощебеневим покриттям в рамках експлуатаційного утримання місцевих автомобільних доріг. Зокрема, провели профілювання дороги до сіл Качин та Личини, вирівняли поверхню і підсипали щебенем шлях до Карасина та Стобихівки. Роботи профінансували обласна СМАД та Камінь-Каширська РДА.

Іванна ВЕЛИЧКО.

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *