Незалежна громадсько-політична газета

З миру по ниточці — порятунок хворим дітям

З 1-го по 30-те вересня в Україні проходила масштабна акція «Монетки дітям», яку ініціювали Національний банк України та благодійний фонд «Таблеточки».

unnamedСуть доброчинної діяльності полягала у зборі монет номіналом 25 копійок, що вийшли з обігу ще минулого року та без потреби просто лежать у скарбничках чи не у кожного з нас. Втім, як виявилося, ці, здавалося б, не цінні гроші — це вагома допомога онкологічно хворим дітям. У рамках акції їх можна вільно обміняти в банках-партнерах на монети діючих номіналів, або банкноти, які перекажуть на рахунок благодійного фонду.

Близько 4 тисяч навчальних закладів, трудових колективів та організацій долучилися до цієї ініціативи, аби у простий спосіб, перетворивши незатребувані монетки на реальні гроші, підтримати сотні дітей, які борються з раком.

Учні ліцеїв м. Каменя-Каширського також не залишились осторонь благородної справи. Так, у ліцеї №1 ім. Є.Шабліовського зібрали 435 гривень 45 копійок, вихованцям ліцею №2 вдалося надбати 770 гривень.

Враховуючи велику кількість навчальних закладів, які активно долучалися до збору матеріальної допомоги наприкінці вересня, акцію було продовжено до 13 жовтня.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *