Незалежна громадсько-політична газета

Служити, працювати, жити на благо села, громади, України!

DSC_1644 Гарними піснями та дотепними жартами потішили минулого четверга творчі колективи Сошичненської сільської територіальної громади мешканців села Нуйно. На сцені місцевого будинку культури вони влаштували справжнє театралізоване свято – подарунок людям і рідній неньці-Україні. Співаючи жнивували, творили різні забави, приправляючи те все автентичною тутешньою говіркою. І виступали настільки вміло, що кожному присутньому велелюдна забава припала до душі, викликала у них приємні емоції, а часом і сльози радості.

DSC_1676

Разом із тим на заході представники органів влади району вручили нагороди окремим жителям територіальної громади, які невтомно та жертовно працюють на благо нашої держави, захищають її, народжують для неї хоробрих, відданих синів і доньок. Державні відзнаки, як вияв великої поваги, із рук голови Камінь-Каширської РДА Ольги Ващук отримали, зокрема, багатодітні матері Сошичненської ОТГ, котрі відтепер носитимуть почесне звання “Мати-героїня”. Їх, відповідно до Указу Президента України, присвоєно Ларисі Осадчук і Наталії Мороз із Стобихівки (мамам десяти і дев’яти діток відповідно), Оксані Шепшелей із Личин (шестеро дітей), Ользі Сухацькій із Стобихівки (шестеро дітей), матері п’яти нащадків Марії Шворак, що проживає у селі Сошичне, та Ларисі Кузьмич із Качина, яка також виховує п’ятеро дітей. Грамотою голови райдержадміністрації нагороджено ще одну мужню, люблячу неню з Качина Марію Тихонівну Павляшик. Вона не просто народила дитину, а Героя сучасної України, сина Миколу, який віддав життя, боронячи Батьківщину від російських окупантів. До 30-ї річниці Незалежності України подібними грамотами також відзначили учасника війни на Донбасі, старшого солдата, оператора відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Анатолія Суща; багатолітнього керівника сільськогосподарського виробничого кооперативу “Нуйнівський” Миколу Сільчука; у минулому очільника Стобихівської сільської ради Івана Рекачука, який віддав праці на ниві самоврядування не один рік життя; приватного підприємця із села Залісся Анатолія Гордійчука. Освітянина, вчителя географії Сошичненського ліцею Степана Каменчука вшанували почесною грамотою голови Волинської ОДА.

 

Тим часом заступник голови районної ради Сергій Дмитрук вручив ювілейну медаль з нагоди 30-ліття Незалежності України жителю Нуйно Григорію Шуміку, який побував на фронтах АТО/ООС, та подяку голови райради керівнику народного аматорського фольклорного колективу “Нуйнівські співухи” Ірині Олесюк.

 

Олександр ПРИЙМАК,

село Нуйно.

фото автора.

DSC_1588

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *