Незалежна громадсько-політична газета

У Полицях відкрили сучасну амбулаторію

DSC_1339Мережа закладів охорони здоров’я, де надають первинну медичну допомогу, у Камінь-Каширській громаді розширилась. Завершено реконструкцію приміщення під амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Полиці. Днями лікувальну установу урочисто відкрили, приурочивши цю подію до Дня Незалежності України.

DSC_1345

Місцеві жителі задоволені, що тепер і в них діятиме медичний заклад європейських стандартів, який, до речі, не просто комфортний, а ще й відповідає вимогам інклюзивності. Амбулаторія обладнана усім необхідним відповідно до табелю оснащення, затвердженого МОЗ, також тут підведено всі комунікації. Якість виконаних робіт та продуманість багатьох нюансів оцінив, зокрема, голова обласної держадміністрації Юрій Погуляйко, який завітав на відкриття закладу разом із головою Камінь-Каширської райдержадміністрації Ольгою Ващук, міським головою Віктором Пасем, заступником голови Камінь-Каширської районної ради Сергієм Дмитруком, заступником директора КНП «Камінь-Каширський центр первинної медико-санітарної допомоги» Камінь-Каширської міської ради Василем Каширцем. Губернатор подякував всім, хто причетний до реалізації цієї доброї справи, побажав міцного здоров’я жителям села Полиці, наголосивши, що тепер варто подбати про нього та вакцинуватися від COVID-19. І, мовляв, дуже добре, що тут є пункт щеплень.

DSC_1369
А обслуговуватимуться у цій амбулаторії не лише поличани, а й мешканці сіл Малі Голоби, Іваномисль, Гута Боровенська та Оленине. Тобто загалом близько 3,5 тисячі пацієнтів. Наразі працюють тут один лікар (завідуючий амбулаторії), три фельдшери, три медичних сестри, одна акушерка та п’ять санітарок. Хоча насправді штат передбачає ще одного лікаря загальної практики і ще одну акушерку.
Працівники кажуть, тут приємно працювати, а пацієнтам комфортно отримувати медичні послуги. Бо ж затишним зробили не лише приміщення, де надаватимуться медичні послуги пацієнтам, а й відповідно облаштували задній двір — заасфальтували стоянку для автомобілів, встановили лавочки та альтанку для відпочинку. Варте уваги також окреме приміщення котельні з гідними умовами праці для кочегарів та, що дуже важливо, з добротним опалювальним обладнанням.

DSC_1391
Зазначимо, що коштувало все це 11,4 мільйона гривень (без врахування коштів, які Камінь-Каширська районна рада виділила для придбання приміщення старої колгоспної лазні під амбулаторію). Фінансування реконструкції будівлі здійснювалося за рахунок коштів місцевих бюджетів та субвенції з держбюджету. Ралізація проєту тривала з 2018 року.

Тетяна ПРИХОДЬКО,
село Полиці.
Фото автора.

DSC_1327

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *