Незалежна громадсько-політична газета

Бойовий генерал із Щитиня командуватиме військами “Південь”

Andriy_Kovalchuk_2018Президент Володимир Зеленський призначив командувачем військ оперативного командування “Південь” Героя України, генерал-майора Андрія Ковальчука (на фото).

Оперативне командування «Південь» — це об’єднання Сухопутних військ Збройних Сил України у південній частині держави на території п’яти областей, управління якого зосереджено в Одесі.
Андрій Ковальчук є уродженцем села Щитинь (розповідь про славного земляка під заголовком “Батьки виховали Героя України” газета “Полісся” публікувала у грудні 2020-го). Із 2014 року — Андрій Ковальчук учасник АТО/ООС на Донбасі, був двічі поранений. Під керівництвом Андрія Трохимовича, завдяки його виваженим рішенням, проявленим мужності та героїзму, було звільнено ряд населених пунктів на Донеччині та в Луганській області. Він особисто керував обороною Луганського летовища, що не дозволило ворогові захопити стратегічний об’єкт.
Вітаємо відважного воїна з отриманим підвищенням у службі і довірою керівництва держави. Бажаємо впевненості та сили духу і надалі боронити простори нашої Батьківщини від загарбників. Хай множаться здобутки і процвітає мир в Україні.
Леся МІНІБАЄВА.

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *