Незалежна громадсько-політична газета

У райцентрі відреставрували покриття на частині однієї із центральних вулиць

Підрядникові залишилося лише встановити дорожні знаки та нанести розмітку.

Вулиця 1 Травня, що пролягає від будинку культури до вулиці Ватутіна, донедавна була чи не в найгіршому стані серед центральних вулиць Каменя-Каширського. Торік міська рада мала намір зробити  на ній капітальний ремонт. Але, оскільки на це забракло коштів (чи то коронавірусна криза далася взнаки, чи розпорошили фінанси на інше), покриття почали міняти лише цієї весни.  

IMG_20210617_181930У березні-квітні провели тендер, а в травні переможець торгів – ПП «РОСТРАНС» — приступив до робіт. Відповідно до укладеного договору він мав замінити асфальтове покриття з дотриманням відповідних будівельних норм, встановити бордюри для відмежування тротуарів (у проєкті будівництво тротуарів не передбачене), реставрувати дорожню водовідвідну систему, облаштувати пристрої примусового обмеження швидкості, зробити з’їзди до закладів дошкільної освіти №2 та №3 міста та бічні вулиці, встановити дорожні знаки і нанести розмітку. Заплатити за це міська рада має майже 2,5 мільйона гривень.
Відтак, як інформують в управлінні капітального будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства та комунального майна міської ради, наразі уже практично всі роботи на відрізку шляху протяжністю понад 400 метрів (при ширині проїжджої частини 9 метрів) завершені. Дорожникам залишилося нанести дорожню розмітку та встановити знаки. Але це лише частина вулиці 1 Травня — від центру міста до повороту на вул. Комарова. Іншу частину дороги — від автостанції і до з’їзду із Ватутіна — планують зробити вже наступного року. Її протяжність трохи більше як пів кілометра, а ширина – 7 метрів.
— Цьогоріч ми вже виготовили проєктно-кошторисну документацію на ремонт цієї частини вулиці та маємо намір провести тендер. Прогнозована вартість капітального ремонту понад 4,6 мільйона гривень. Сподіваємося, що в ході тендерних торгів вона буде дещо нижчою, — зазначає керівник УКБ міської ради Микола Шворак.
Микола Іванович зауважив також, що проєкт на реконструкцію другої частини 1 Травня вже передбачає будівництво тротуару. Зокрема, від вулиці Матросова понад сервісним центром до повороту на вулицю Європейську, а також біля «Теплокаменю» до автостанції. Що ж стосується пішохідних доріжок вздовж вже відремонтованої першої частини вулиці 1 Травня, то їх будуть робити, коли у міській раді з’являться на те кошти, і для цього потрібно ще розробляти проєкт.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *