Незалежна громадсько-політична газета

Села матимуть оптичний інтернет

Підключають лише заклади в населених пунктах, де жоден оператор не надає послуги з доступу до інтернету з використанням волоконно-оптичних мереж.

Global,Connection,Internet,Concept.,Human,Using,Digital,Tablet,And,LaptopНещодавно Кабмін затвердив понад 4 мільйони гривень субвенції для підключення до оптичного інтернету соціальних об’єктів у 41 селі Волині. Зокрема, фінансування з державного бюджету (загалом трохи більше 1 мільйона гривень) отримають Маневицька, Любешівська та Прилісненська територіальні громади Камінь-Каширського району. 

Так, згідно з розподілом, інтернетизація села Бучин, що на Любешівщині, обійдеться в 117 тисяч гривень. Найбільше коштів вдалося залучити Маневицькій селищній громаді, чому, очевидно, сприяла відсутність провідного інтернету в населених пунктах. Відтак невдовзі оптичний доступ до світової павутини з’явиться у селах Майдан (125 тисяч), Мала Яблунька (80 тисяч), Набруска (210 тисяч), Новосілки (180 тисяч) та Підгаття (100 тисяч). Частково задовольнили заявки щодо інтернетизації соціальних об’єктів у селах Софіянівка (Маневицька ТГ) та Замостя (Прилісненська ТГ) – відповідно 163 тисячі 750 гривень та 77 тисяч 915 гривень.
Як зауважили у Волинській ОДА, громади, що пройшли відбір, отримають гроші з держбюджету, після чого проведуть прозорий тендер і провайдери почнуть розбудовувати мережу., підключені за кошти субвенції, отримають безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.
Іванна ВЕЛИЧКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *