Незалежна громадсько-політична газета

Любешівці — лідери з вакцинації

5 червня у медзакладах первинної ланки медицини району стартувала вакцинація препаратом Pfizer-BioNTech. Це вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. У нашому районі щеплювати зазначеним препаратом будуть медиків та працівників галузі освіти.

630_360_1609799878-145

Вакцина розвезена по громадах із дотриманням холодового ланцюга, її температура зберігання становить мінус 60-70 градусів. Після розморожування флакону препарат може зберігатися не більше 5 діб при температурі мінус 2-8 градусів за Цельсієм.
У Камені-Каширському імунозахист проводить одна бригада медиків, котрі попередньо пройшли навчання. Тож з минулої суботи провакциновано три десятки медичних працівників. У черзі отримати імунний захист — більше сотні освітян. За інформацією головного лікаря Камінь-Каширського ЦПМСД Ігоря Солов’я, на сьогодні медики первинки здійснили щеплення 699 жителям Камінь-Каширської та Сошичненської громад.
Вакцинація вихідного дня відбулася і на Маневиччині. Тут імунізовано 90 осіб вакциною Pfizer. Загальна кількість щеплених усіма видами вакцин становить 676 осіб.
Натомість прилісненці поки що не виявили бажання отримати щеплення згаданим препаратом. Однак у них є можливість зробити це силами мобільної бригади з Маневич, позаяк їхні місцеві медичні працівники не проходили навчання з вакцинації. Усього дози імунозахисних препаратів від початку вакцинальної кампанії отримали трохи більше сімдесяти жителів тамтешньої громади.
Лідерами за кількістю щеплених є любешівці. На сьогодні тамтешній ЦПМСД звітує про 940 провакцинованих. Варто зазначити, що до загальної статистики додали 120 мешканців сіл Велика Глуша, Погулянка та Невір, котрі звернулися за послугою у Любешові, а не до центру громади, до якої належать територіально. Серед них ін’єкцію Pfizer отримали 60 людей.
Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *