Незалежна громадсько-політична газета

Громадою дбають про свій добробут

Село Воєгоща, яке завжди вирізнялося з-поміж інших населених пунктів активністю жителів, на порозі історичного ювілею вкотре славно відсвяткувало свій День. І не лише неперевершеним урочистим дійством, а й увінчало 519-у річницю добрими справами.

воєгощаГотуючись до цієї дати, воєгощани знову подбали про благоустрій довкола свого штучного озера. На його березі люди облаштували альпінарій. Декорували цей рукотворний сад камінням та посадили барвисті квіти. Неподалік встановили іще одну альтанку для відпочинку. Придбали два великі камені і розмалювали їх у козацькому дусі.
IMG-ba4ae5c6ad1d3f65db931f1a9d1d447f-VIMG-f32ed5a22b093c73eaae7ae9ca497c23-V

І лише по тому усією дружною сільською родиною зібралися на святкування у сільському будинку культури. Розділили із ними урочистість та гарний настрій керівництво Камінь-Каширської громади, депутати міської, районної та обласної рад. Теплими словами привітала односельчан зі святом, подякувала їм за спільну працю і турботу про свою маленьку батьківщину староста села Наталія Ковальчук. Міський голова Віктор Пась увиразнив згуртованість воєгощан та гарантував підтримку у їхніх добрих справах.
DSC_0772DSC_0793— Що лежить в основі поняття «код нації»? Де він захований? Та в кожному такому селі, в кожному маленькому залі, де збираються люди і святкують свої події, урочисті моменти. Сьогодні — день села Воєгоща. Всі, хто пов’язаний з ним, приїжджають сюди, бо це село для них рідне, миле, звичне. А ви передусім цілеспрямовані та наполегливі. Ви прагнете зробити своє село кращим, тож ми, міська влада, будемо лише підтримувати ваші добрі ініціативи. Бо із розбудови кожного села починається розбудова нашої громади і загалом України, бо саме тут, у селах, захований код нашої нації, — зазначив Віктор Іванович.
Гарну справу – ремонт дороги із асфальтованим покриттям – відзначив депутат обласної ради Анатолій Філюк.
DSC_0847DSC_0753— Коли в’їжджаєш у ваш населений пункт, складається враження, що тут і починається Європа. Ви не лише з творчим смаком підійшли до створення привабливості села, а й протурували непростий шлях до того, щоб на центральній вулиці проклали асфальт. Завдяки усім вашим зусиллям протягом попередніх років нарешті це зроблено. І я розумію, що десь ви не повинні давати свої кошти на дороги державного значення, але тим, що ви заклали основу цього шляху за свої кошти, показали приклад, як треба розбудовувати село. І за це вам велика шана і вдячність, — підкреслив Анатолій Миколайович, передаючи вітання від народної депутатки Ірини Констанкевич, яка неодноразово долучалася до реалізації добрих ініціатив воєгощан.
DSC_0895Зауважимо, що селяни дійсно протягом кількох років збирали кошти, закуповували щебінь, підсипали та грейдерували дорогу. Загалом на це із 2016 року витратили понад 400 тисяч. Поряд з цим постійно писали звернення до керівників усіх рівнів влади з проханням зробити дорожнє покриття. І лише у цьому році, коли Камінь-Каширська громада отримала кошти на шляхи, за лобіювання заступника міського голови Анатолія Шевчика, частину воєгощанської дороги заасфальтували. А тому можна із захопленням відзначити витримку та наполегливість селян. Зрештою, як зазначають самі люди, вдається їм так багато зробити передусім завдяки небайдужості старости села Наталії Ковальчук та депутата міської ради Василя Собчука. Але роль та внесок всіх заповзятих жителів села, які пліч-о-пліч постійно дбають про добробут воєгощанської громади, надзвичайно вагомі у розбудові населеного пункту.
Тому-то такі приємні справи завершуються і приємним святкуванням. Бо розважальні заходи, зокрема, концертна програма, підготовлена місцевими талантами та центром культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради — то позитивний заряд на нові хороші справи.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *