Незалежна громадсько-політична газета

Розділили радість свята з митцями Волині

  111.. Народний аматорський фольклорний колектив «Нуйнівські співухи» та дитячий зразковий фольклорний гурт «Берегиня» села Нуйно — завжди бажані гості будь-якого свята. А нещодавно учасники цих колективів тішили своїм мистецтвом публіку обласного центру зі сцени Волинського академічного музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка. 

2

«У нашім раї на землі

Нічого кращого немає,
Як тая мати молодая
З своїм дитяточком малим…»
Т.Г.Шевченко.

Щасливі ми, що народилися і живемо на чудовій, багатій землі – у славній Україні. Тут жили наші прадіди. Тут коріння роду українського, що сягає сивої давнини, одвічних добрих традицій, які ми сьогодні відроджуємо.

3

Одне з найдавніших – свято матері, яке відзначається у другу неділю травня. З цієї нагоди у Волинському академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбулося обласне мистецьке свято «Мамина колискова», в рамках якого – культурно-просвітницька виставка «Колискове дитинство». Приємно, що наші земляки стали учасниками святкового дійства. Серед них Олена Козік з міста Каменя-Каширського, народний аматорський фольклорний колектив «Нуйнівські співухи» та дитячий зразковий фольклорний гурт «Берегиня» села Нуйно.
Зворушливо та душевно на сцені театру звучали колискові у виконанні Олени Козік. А колектив «Нуйнівські співухи» з представленим обрядом «На родини» додав ніжності та материнської любові мистецькій програмі. Захопливо спостерігали лучани та гості свята за виступом дитячого гурту «Берегиня», де аматори сцени нагадали присутнім про безтурботне босоноге дитинство. Стільки світла, тепла, українського духу й автентичного волинського колориту витало на святі!
Учасники мали приємну можливість познайомитися з Волинськими письменницями Надією Гуменюк та Ніною Горик, які приєдналися до акції «Візьми поезію з собою».
Мама… Це слово промовляє дитина в колисці, з любов’ю промовляють і юний підліток, і людина похилого віку. Різновікова категорія учасників концерту доводить, що скільки б не було нам – 5 років чи 50, завжди потрібна мати, її ласка, її погляд. І чим більша наша любов до матері, тим світліше й радісніше життя.
Щиро дякуємо організаторам за запрошення та можливість брати участь у таких гарних мистецьких заходах.
Оксана ТЕРЕБЕЙЧИК,
керівник зразкового фольклорного гурту «Берегиня».

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *