Незалежна громадсько-політична газета

Жертви коронавірусу

У Камінь-Каширській і Сошичненській громадах упродовж травня на COVID-19 занедужало 149 осіб. Лише за минулий тиждень недуга здолала 75 осіб, для двох із них хвороба закінчилася смертельним наслідком. Через спалах ковіду у селі Ворокомле школярів місцевого навчального закладу перевели на дистанційне навчання.

unnamed (45)

На сьогодні у Камінь-Каширській ЦРЛ перебуває 85 хворих коронавірусом. Аби розмістити усіх, хто потребує стаціонарного лікування, окрім інфекційного відділення, розгорнули ліжкомісця в неврологічному та травматології. За інформацією завідувачки інфекційного відділення Олени Банзерук, в реанімаційних палатах під цілодобовим наглядом нині перебувають п’ятеро надскладних хворих. Один з них тридцятилітній, решта пацієнтів з важким перебігом мають від 50 до 70 років.
Переважна більшість хворих має супутні захворювання: серцево-судинні, діабет, онкологію. Як зауважила Олена Миколаївна, перебіг захворювання у теперішніх пацієнтів є затяжним та непередбачуваним. До того ж спостерігаються розбіжності між лабораторно-інструментальними обстеженнями і клінічною картиною. До прикладу, симптоми недужого вказують на його важкий стан, натомість рентгенологічне дослідження показує протилежну картину. Нині, переконує завідувачка, інфікованим ковідом надаються усі лікарські засоби, необхідні для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення недуги. Серед них, щоправда антибіотики лише ті, що передбачені протоколом, кроворозріджуючі, протизапальні, противірусні препарати. Важкі хворі забезпечені навіть дороговартісним цитостатичним препаратом, як то “Актемра”. Натомість ліків для супутніх хвороб в НСЗУ не передбачили. Лікарня може надати інсулін для хворих із діабетом, тощо. А от від усіх видів кашлю ліки купує сам пацієнт.
Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ, ЗДОРОВ'Я

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *