Незалежна громадсько-політична газета

Гран-прі на фестивалі в Польщі

Ілля ПилипчукТакої поважної та знакової нагороди удостоївся учень 7 класу бандури Ка-мінь-Каширської дитячої школи мистецтв Ілля Пилипчук. Наш талановитий юний земляк із Каменя-Каширського став володарем головної нагороди Між-народного дитячо-юнацького  фестивалю-конкурсу мистецтв «SKY STARS  FEST aufumn Krakow», що протягом 15-17 листопада проходив у місті Кракові (Польша).

Слід сказати, що Ілля протягом семи років навчання став справжньою гордістю нашої школи. За спиною у юного музиканта безліч перемог у різноманітних конкурсах та фестивалях, а у нинішньому році він став стипендіатом міської ради. Природа щедро наділила хлопчика багатьма талантами, сьогодні він впевнено крокує вперед і набирає творчих обертів.
Кілька слів про наставників по класу бандури. Першою вчителькою Іллі була колишній директор школи Ірина Макарівна Ковалик. Вона заклала у витончену маленьку душу любов до музики, до особливого національного інструмента — бандури, дала перші ази музичної грамоти, виконавської техніки. Продовжила роботу з юним обдаруванням колишня учениця Ірини Макарівни, а сьогодні молодий та перспективний педагог Мирослава Гапонюк. Саме Мирославі Петрівні довелось навчати Іллю вже на вищому етапі музикування, коли за допомогою досконалої виконавської техніки, різноманітних засобів художньої виразності, крізь призму найтонших відчуттів виконавця потрібно відтворювати музичні образи, задумані композитором. Саме завдяки професіоналізму наставника, любові та відданості своїй справі, а також таланту, великій наполегливості та старанності учня сьогодні їх творчий тандем має такі високі досягнення. Звичайно, у наш час, маючи великий талант, не так легко займатися конкурсною діяльністю, адже це потребує неабияких фінансових витрат. Саме великою підтримкою у реалізації творчих досягнень Іллі стали його батьки. Так, протягом тільки двох останніх років Ілля Пилипчук побував на мистецьких конкурсах у містах: Луцьку (ІІ місце у Міжнародному конкурсі бандуристів «Волинський кобзарик», участь у Гала-концерті, нагороджений знаком срібної бандури від представника української діаспори в США Петра Чорного), Львові (диплом з відзнакою на Всеукраїнському конкурсі виконців на бандурі ім.Юрія Сінгалевича), Ніжині (І місце на Всеукраїнському конкурсі виконавців творів українських композиторів), Вінниці (І, ІІ місця на Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі «Зірковий політ»). Крім того, минулоріч свій чотирнадцятий день народження Ілля Пилипчук ознаменував сольним концертом, який пройшов у школі мистецтв. Хотілося б щиро привітати Іллю, його вчительку та батьків, побажати подальшого творчого розвитку, адже мистецтво не має меж досконалості. А ще — щиро подякувати всім, хто підтримує та вболіває за діяльність дитячої школи мистецтв. Принагідно всім учням та їх наставникам бажаю подальших творчих перемог, адже конкурсний рік тільки починається. Щасти вам!
Олена КОЗІК,
директор школи
мистецтв.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *