Незалежна громадсько-політична газета

Практичні уроки Героя АТО

На сайт толікСьогодні як ніколи раніше в нашій країні звернуто особливу увагу на військово-патріотичне виховання молоді. І пояснення цього лежить на самісінькій поверхні: ворожа пропаганда Кремля із заволодіння розумом людей є однією з причин війни на Донбасі. В Україні впродовж останніх двох десятиліть державна політика щодо роботи з молоддю лише потурала ідеологам “братньої” Росії. А службу юнаків в армії взагалі скасували. Благо, що хоч сьогодні державні мужі усвідомили, що  справжніх патріотів своєї країни потрібно виховувати змалечку, що навчати юнаків військовій справі слід з шкільної парти.

Минулого понеділка в Камінь-Каширському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті вчитель допризовної підготовки, учасник АТО, кавалер ордена “За мужність” Анатолій Сущ провів практичне заняття для старшокласників із поводження зі зброєю. Досвідчений боєць-розвідник навчав школярів збирати та розбирати автомат Калашникова, пістолети Макарова. Навчальну зброю надав райвійськкомат.

Толік 2

Працює Анатолій Сущ у школі села Карасин. Герой брав участь у багатьох військових операціях на Донбасі, звільняв міста і села, штурмував легендарну Савур-Могилу, де отримав важке поранення.

До речі, минулоріч солдат склав успішно вступні іспити і нині навчається на першому курсі історичного факультету в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Олесь Федорович, фото автора. 

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *