Незалежна громадсько-політична газета

Збори пайовиків ухвалили рішення розпаювати майно СМП “Камінь-Каширськрайагробуд”

А ще просять правоохоронні органи перевірити законність дій нинішнього начальника Михайла Юрійовича Дзямка.

Доброю славою колись пишалася будівельна організація, яка має тепер назву СМП “Камінь-Каширськрайагробуд”. Десятки, а, може, й сотні будівельних об’єктів на теренах району і за його межами звели роботящі руки її працівників. Серед них заклади культури, охорони здоров’я, освіти, приміщення сільськогосподарського призначення, житлові будинки… Всього годі й перелічити. Підприємство з кожним роком розвивалося, зміцнювалася матеріально-технічна база. Люди мали роботу, заробітну плату. 

Та з настанням в українській державі сумнозвісного періоду розрухи труднощі торкнулися і нашого підприємства. Об’єктів будівництва — менше, тож і фінансово-економічне благополуччя пішло на спад. У такій ситуації, як правило, немало залежить від керівництва. Розумний, підприємливий, пройнятий почуттям відповідальності за долю колективу керівник шукатиме і врешті знайде спосіб, як з найменшими втратами вийти з непростої ситуації. На жаль, нам у цьому плані не повезло. Наш теперішній начальник Михайло Юрійович Дзямко, який після смерті свого попередника, будучи головним інженером, невідомо яким чином перебрав на себе повноваження керівника, виявився абсолютно неспроможним менеджером, неготовим до ефективного управління справами. Натомість він став підприємливим спеціалістом у справах розпродажу матеріально-технічної бази, створеної поколіннями попередників. Ось тут йому справді не позичати досвіду.
Нехай і з певним запізненням, але це нарешті зрозумів кожен із нас, хто має право на майновий пай СМП “Камінь-Каширськрайагробуд”. А таких у списковому складі значиться 182 особи. Отож, збагнувши, що організацію пан Дзямко планомірно веде до повного розорення, ми ініціювали провести загальні збори людей, які мають право на майновий пай, і прийняти рішення про розпаювання основних засобів. Про скликання зборів повідомили Михайла Юрійовича листом із врученням повідомлення. На це нам Михайло Юрійович 20 лютого під час особистої зустрічі відповів: “Ви ніхто і нічого у вас не вийде”.
Тим не менше збори потенційних пайовиків ми провели у залі засідань в адмінбудинку (шкода, що в керівництва райдержадміністрації і районної ради не знайшлося часу зайти і поспілкуватися з людьми). Прибуло на них 128 чоловік. Учасники зборів ухвалили рішення: про висловлення недовіри нинішньому начальнику СМП “Камінь-Каширськрайагробуд” Михайлові Дзямку; внесли зміни у Статут, згідно з якими призначення і звільнення керівника здійснюється лише за рішенням загальних зборів; розпочати розпаювання майна між пайовиками; на час розпаювання майна виконання обов’язків начальника покласти на Йосипа Івановича Шевчика.
Пайовики також прийняли рішення звернутися із заявою до правоохоронних органів з приводу законності призначення Дзямком М.Ю самого себе на посаду начальника, оскільки згідно із Статутом — це повноваження загальних зборів, а також з приводу одноосібного відчуження ним основних засобів, оскільки це має здійснюватися за погодженням з пайовиками.
Просимо начальника районного відділу поліції Валентина Чиха вважати цю публікацію нашим офіційним зверненням.
Уповноважені члени від колективу пайовиків:
Йосип Іванович ШЕВЧИК,
Іван Захарович
ПАЩУК,
Ростислав Оксентійович
ПРОНЦЕВИЧ.

НОВИНИ
One comment on “Збори пайовиків ухвалили рішення розпаювати майно СМП “Камінь-Каширськрайагробуд”
  1. Шановні,а хто ж вам не дає обрати керівника на зборах? Може не варто поспішати з розпаюванням,а попробувати відродити підприємство? Легше розвалити все,а потім далі як?

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *