Незалежна громадсько-політична газета

Змагалися легкоатлети

VLUU L210  / Samsung L210Напередодні Великодня на центральному стадіоні міста Каменя-Каширського “Колос” відбулися районні змагання з легкої атлетики серед вихованців загальноосвітніх шкіл I-III ступенів. Велелюдний спортивний захід зібрав 252 юних атлети із 24 збірних команд.

 Незважаючи на кепську погоду (відчутний морозець та вітер просто пробирали до самих кісток), юнаки та дівчата зуміли адаптуватися. Вони швидко долали визначені дистанції, вправно метали спис і штовхали ядро, завзято стрибали у довжину з розбігу та навіть примудрялися під час перерви “поніжитись” на сонечку, що час від часу виринало із-за хмар.

Все, що залишалося суддям, — дивуватися нестримному олімпійському духу спортсменів і справно, а головне точно фіксувати результати. А вони видались доволі непогані: у кросі на 500 метрів перемогу здобув Андрій Токарчук із села Хотешів (1.09.93 хвилини), серед дівчат найспритнішою виявилась учениця НВК №1 міста Каменя-Каширського Анастасія Войчик із результатом 1.24.95 хвилини.

1000-метрівка. Серед хлопців лідером став Дмитро Залуський із села Бузаки (2.48.8 хвилини), у юнок таке непросте випробування першою здолала вихованка Раків-Ліської школи Юлія Смітюх. Для цього їй знадобилося лише 3.27.23 хвилини.

На коротких дистанціях не було рівних Анні Дмитрук із Підцир’я. Вона двічі підкорювала першу сходинку під час забігу на 100 і 200 метрів, показавши хороший час. Відповідно її результат – 14.16 секунди на стометрівці, та 30.87 секунди на двохсотметрівці.

Серед юнаків швидше за всіх пробіг 100 метрів тоболівський легкоатлет Максим Солов’янчик (12.16 секунди). 200 метрів — за бузаківчанином Сергієм Дарчиком (26.26 секунди).

Потішили своїми здобутками і стрибуни у довжину. Завдяки гарній фізичній підготовці, а також майстерності вони просто “літали” над майданчиком. Як наслідок далі усіх зуміли стрибнути двійко спортсменів із Бузак – Андрій Герасимець (5,40 м.) та Софія Какалюк (4,06 м.). Відзначили їхні старання і судді. Ще б пак, адже це чудовий почин для досягнення ще більших висот.

А ось у метанні списа найкращими стали Іван Хомич (село Видричі) з 37 метрами та Катерина Звонюк (село Ворокомле) – 21,70 м. Звичайно, це менше, ніж у рекордсменів двох вже неіснуючих країн Чехословаччини та НДР – Яна Железного і Уве Гона (відповідно – 98,48 метра і 104,80 метра). Однак зважаючи на юний вік наших атлетів, їм ще є до чого прагнути. Можливо зовсім скоро ми почуємо про неймовірні досягнення саме Івана та Катерини.

Продемонструвати справжню силу, а почасти витримку довелося цього дня також штовхальникам ядра. Причина — у нелегкому легкоатлетичному снаряді, який так і норовив вислизнути із рук. Все ж зібравши волю у кулак, більшість учасників таки зуміла його приборкати. До слова, для хлопців вага ядра становила 5 кілограмів, для дівчат – 4 кілограми. Тут першість за  Станіславом Лінчуком (село Черче) – 10,90 м. і Катериною Кадирою (село Житнівка) – 8,96 м.

Загальний командний залік виграли спортсмени із села Бузаки – 222 очки, другу сходинку посіла команда НВК №1 міста Каменя-Каширського – 212 очок, треті – легкоатлети школи-гімназії №2 міста – 205 очок.

Відзначимо, що в окремій рейтинговій таблиці змагань із кросу першість дісталася НВК №1 – 92 очка, за ними спортсмени із села Хотешів – 90 очок, замикають трійку раків-ліські атлети із 88 очками.

Вітаємо переможців і бажаємо їм досягти ще вищих висот!

Зазначимо, що етап є відбірковим до обласного легкоатлетичного чемпіонату серед школярів, що відбудеться у травні.

Олександр Приймак, фото автора.

VLUU L210  / Samsung L210

VLUU L210  / Samsung L210

VLUU L210 / Samsung L210

Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *