Незалежна громадсько-політична газета

Яким у майбутньому буде центр міста?

 с1Мова про те, щоб центр Каменя-Каширського зробити пішохідною зоною, ведеться вже давно. Але оскільки з приводу цього думки багатьох кардинально різнилися, то до реалізації таких планів не доходило. Однак тепер назріло питання реконструкції центральної площі, а тому для проведення цих робіт так чи інакше проїзд через неї доведеться перекривати.

У кожному місті протягом їхнього розвитку виникає систематична необхідність оновлення планувальної структури та проведення реконструктивних заходів. Це все викликається змінами в умовах життя. Тож і у Камені-Каширському настав час оновити площу Культури, осучаснити її, зробити привабливою. Адже тут з’явилися і з’являтимуться нові об’єкти, пам’ятники, — говорить міський голова Василь Бондар. — Наразі ми розглядаємо різні проекти. Враховуємо потреби, вивчаємо всі нюанси. Але до всього цього чи не головною проблемою в даному випадку є транспортне навантаження. Оскільки автомобілів вулицями міста їздить дуже багато і всі хочуть оперативно та безперешкодно  дістатися туди, куди їм потрібно, та ще й припаркуватися зручно, найважче нам продумати організацію дорожнього руху через площу.

З цього приводу міська рада звернулася за допомогою до проектантів. Вони запропонували два варіанти проведення транспортної розв’язки. Тож уже на минулій сесії депутати міської ради розглянули ці проекти та обговорили питання організації транспортного руху у центральній частині Каменя-Каширського в разі початку будівельних робіт. Поки що вирішили Проект детального планування території центральної частини м.Каменя-Каширського розробляти на основі схеми організації дорожнього руху, що передбачає закриття площі Культури для руху автотранспортних засобів. Зокрема, найоптимальнішим варіантом в даному випадку їм здалося створення суцільної пішохідної зони на площі Культури з забезпеченням під’їздів до існуючих об’єктів соціально-культурного призначення. При всьому цьому передбачено створення стоянок для автомобілів по вул. Торговій, вул. Воля та на площі Незалежності (між приміщенням центру зайнятості та державної служби охорони).

Зрештою, як організувати рух транспорту так, щоб не довелося з одного кінця міста в інший їхати через Ковель чи Любешів, депутати ще остаточно не вирішили. Є пропозиція зробити на кількох вулицях односторонній рух. Наприклад, з вулиці Воля у напрямку вулиці Ковельська понад універмагом, музичною школою, довкола будівлі, що зводиться на місці колишнього МСТ, та понад аптекою. Односторонній рух передбачають по вулиці Болотній в напрямку з вулиці 1 Травня на вулицю Торгову. Проте цей варіант не є остаточним, а тому міська рада виносить дане питання на обговорення жителів міста і чекає пропозицій від населення, — наголосив Василь Бондар.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *