Незалежна громадсько-політична газета

Зустрілися через півстоліття

с1Багатьом  довелося  вдруге  знайомитися, адже  дехто  не  бачився  50  років

Днями відбулася історична зустріч випускників 1966 року Камінь-Каширської середньої школи. Через півстоліття на порозі альма-матер зібралися ті, хто здавалося б щойно тут гриз граніт науки, а вже ділиться своїми знаннями і мудрістю з наступними поколіннями.

До речі, саме у 1966 році внаслідок освітньої реформи відбувся останній випуск 11-х класів і перший 10-х. Нелегко того року довелося долати конкурси у ВУЗи. Але хто вибрав професію до душі, той все-одно досяг своєї мети у наступні роки.

На ювілейну зустріч прибули люди різних професій: вчителі і лікарі, бухгалтери і будівельники, підприємці, працівники лісотехнічної промисловості, сільського господарства, зв’язку, торгівлі та інших галузей. Їх усіх покликала сюди згадка про однокласників, незабутні неповторні шкільні роки, в які були пережиті перші випробування, образи і любов…

Зібралися в приміщенні школи, в якій навчалися. Вона дуже змінилася. Тепер там будинок дитячої і юнацької творчості та музей, який із задоволенням відвідали.

Багатьом довелося вдруге знайомитися, адже дехто не бачився 50 років.

Після фотосесії поклали квіти вчителям та однокласникам, які відійшли у вічність. Представники класів відвідали Заслужену вчительку України Марію Степанівну Півницьку, поспілкувалися з нею. Вона ж усім передала сердечні вітання.

Урочистий вечір пройшов у спогадах про незабутні шкільні будні та вчителів, які багатьом допомогли вирішити свою долю, у розповідях про життєвий шлях і здобутки на ньому. Хто не зміг прибути, але хотів бачити своїх друзів, телефонували з різних куточків України та передавали вітання. Спілкування було дуже емоційним, радість і задоволення лилися через край. Лунали пісні, проводилися конкурси між класами. І всі домовлялися зустрітися ще. Адже такі зустрічі надихають на добрі справи, підсилюють любов до людей, до життя.

Зустріч затяглася, розлучалися до пізнього вечора. Дехто продовжив її до наступного дня. Недарма кажуть, що найбільше в житті людина говорить саме в поважному віці.

с2

с5

Андрій Лагода,

випускник Камінь-Каширської середньої школи 1966 року.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *