Незалежна громадсько-політична газета

Медикам Маневицької лікарні не вистачає більше 8 мільйонів гривень

Зокрема, заборгованість із заробітної плати медичним працівникам сьогодні уже становить 400 тисяч.

unnamed (57)

Упродовж двох останніх місяців, інформує директор КП “Маневицька районна лікарня” Олег Бегаль, Національна служба здоров’я України не виконує умов договору. Відтак у медзакладі пройшли масові скорочення працівників. За означений період, зауважив Олег Петрович, довелося звільнити у такий спосіб три десятки медиків. Серед них — молодший персонал. Попередньо у кожному відділенні медики самотужки вирішували хто з них піде на заслужений відпочинок. Зокрема, невтішна ситуація торкнулася пенсіонерів.
— Те, що нам “обріжуть” фінансування, ми збагнули ще перед підписанням договору з НСЗУ. Оскільки до уваги вони брали послуги, що їх надавала лікарня у 2019 році. Проте через рік корективи у грошовий розподіл вніс коронавірус. Відтак доступ до окремих видів медичного сервісу через пандемію ми не змогли надавати. У будь-якому разі служба здоров’я не дотрималась обіцяних медичних гарантій і через це, боюсь, на нас чекає чергове скорочення працівників, — констатував Олег Бегаль.
До слова, медустанова має укладений договір з НСЗУ, що передбачає фінансове забезпечення гарантованих пакетів медичних послуг. Зокрема, йдеться про допомогу при пологах, колоноскопічну діагностику, ендоскопічне обстеження шлунка, мамографію.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ, Влада

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *