Незалежна громадсько-політична газета

У Великій Глуші Ісус Христос постав у булаті

Кажуть, країна починається з кожного її жителя. Розуміння цього прийшло і до камінь-каширців, які все частіше об’єднуються для спільних справ на благо громади. Нещодавній приклад продуктивної взаємодії – з Великої Глуші.
176872136_210743730482186_170442818670717153_nЖителі вулиць Дружби, Незалежності, Піщана і Зелена (по-місцевому Запілля) замінили старий дерев’яний придорожній хрест на сучасний, з булату. Кажуть, ще минулого року під час передвеликоднього прибирання зауважили, що стара дерев’яна фігура відстояла своє, тож вирішили діяти. Порадилися, який хрест хотіли б придбати, оцінили свої можливості і розпочали збір коштів, а затим і підготовчі роботи. Потрудитися було над чим, адже місце є низинним, заростає лозою і нерідко стоїть у воді. Відтак постановили вирівняти територію. Попередньо прибрали довкола і покорчували зарослі, зробили насип. Не обійшлося без допомоги техніки, бо тільки землі завезли до 30 причепів.
Днями завершили основні роботи. Зокрема, укріпили, а заодно й прикрасили, природним камінням. Налаштовані в святкові дні освятити. У подальших планах – викласти бруківку, встановити ліхтарики і прикрасити квітами у горшках, зробити загорожу. Щоправда, з бруківкою, можливо, доведеться зачекати, доки земля осяде. Проте уже зараз вважай пустирне місце стало окрасою частини села.
– До збору коштів залучилося близько 70 дворів. Нам дуже швидко вдалося зібрати потрібну суму і викупити хрест. З Луцька його доставив наш земляк 2

Олександр Якусик, тому вже й встановили. Залишилось косметично впорядкувати територію. Дуже приємно було, коли на оголошення про дату і час оперативно відгукнулося дуже багато селян. Увесь час з нами був присутній наш священник Олександр Шпаковський, який допомагав, підказував, як зробити краще, активно долучився староста округу Олександр Токарчук. Роботи вистачало усім, однак і настрій мали гарний. Адже приємно розуміти, що бажання покращувати вигляд села є у більшості його жителів, – зауважила одна з місцевих активісток Алла Сацик.
– У таких роботах гуртується громада і кожен причетний вклав сюди частинку своєї любові до Бога. Мабуть, символічно, що облаштування закінчували на Страсному тижні, перед Пасхою, коли кожен має послужити Господу і поспівпереживати Йому, тому що співаємо у богослужбових текстах: «Хрестом прийшла радість всьому світові, бо Він розп’яття перетерпів і Своєю смертю смерть переміг». Тому нехай Господь воздасть сторицею всім, хто потрудився, і нагородить вічністю, – підкреслив настоятель місцевого Свято-Успенського храму Олександр Шпаковський.

Іванна ВЕЛИЧКО,
фото жителів Великої Глуші.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *