Незалежна громадсько-політична газета

На програму реалізації державної інформаційної політики не знайшлося коштів

Із завершенням децентралізації субрегіонального рівня (утворенням укрупнених районів) усі вільні залишки бюджетних коштів колишніх Камінь-Каширського, Любешівського і Маневицького районів, що утворилися на початок 2021 року, тепер сконцентровані у бюджеті новоутвореного Камінь-Каширського району. Вони склали загалом 11 мільйонів 327,7 тисячі гривень. Так, частка Любешівського райбюджету склала 300,3 тисячі гривень, Маневицького — 3 мільйони 888 тисяч гривень та Камінь-Каширського — 7 мільйонів 139,4 тисячі гривень.

безпека

Нещодавно відбулася четверта сесія Камінь-Каширської районної ради, на якій депутати затвердили розподіл коштів вільних залишків.
Отже, із зазначеної суми спрямують 3 мільйони 710 тисяч гривень на збільшення кошторисного призначення утримання апарату районної ради (у тому числі Любешівській райраді — 636,3 тисячі гривень, Маневицькій райраді — 931 тисячу гривень).
Вибори до районної ради новоутвореного району відбулися на новій адміністративно-територіальній основі. Відтак депутатський корпус поповнився, зокрема, і обранцями з любешівських та маневицьких теренів. Тож райраді також виділено 34 тисячі гривень на доїзд депутатів на засідання сесій і назад додому (вартість квитка в обидві сторони); 30 тисяч гривень — трудовому архіву на виплату розрахункових його працівникам та 105 тисяч гривень — на придбання опалювального котла цій же установі.
Для районної державної адміністрації депутати також передбачили кошти: 80 тисяч гривень — на утворення резервного фонду; 40 тисяч гривень — на створення матеріального фонду для швидкого реагування та попередження стихійних явищ; 20 тисяч гривень — на фінансову підтримку федерації важкої атлетики (проведення заходів); 1 мільйон 20 тисяч гривень — на виплату розрахункових в установах освіти, що не передані в Маневицьку територіальну громаду; 60 тисяч гривень — на утримання та розвиток автомобільних доріг.
Управлінню соцзахисту населення РДА надали 50 тисяч гривень для виплати допомог за заявами громадян, 10 тисяч гривень — для надання допомоги громадським організаціям (УТОСу), 936 тисяч гривень — на виплату розрахункових працівникам у зв’язку з ліквідацією територіального центру.
Значну суму — 3 мільйони 860,4 тисячі гривень — виділено на утримання територіальних громад, зокрема, на проведення розрахунків у переданих громадам закладах, у тому числі: Камінь-Каширській ОТГ — 2 мільйони 288,7 тисячі гривень (з них розрахунки за тепло ЦРЛ — 500 тисяч гривень), Сошичненській ОТГ — 224,5 тисячі гривень, Прилісненській ОТГ — 147,3 тисячі гривень, Маневицькій ОТГ — 1 мільйон 200 тисяч гривень(на капремонт пожежної сигналізації ЦРЛ).
Із районного бюджету виділено субвенцію державному бюджету на реалізацію програми забезпечення виконання Камінь-Каширською РДА повноважень, делегованих Камінь-Каширською райрадою, у сумі 1 мільйон 42 тисячі гривень (РДА — 503 тисячі гривень, управлінню соцзахисту населення РДА — 519 тисяч гривень, відділу фінансів — 20 тисяч гривень).
Певні кошти спрямували й на підтримку силових та правоохоронних структур. Зокрема, Ратнівському МРВ УСБУ у Волинській області на виконання комплексної програми протидії корупційним та терористичним проявам у Камінь-Каширському районі виділили 10 тисяч гривень, відділу поліції на виконання комплексної програми профілактики рецедивної злочинності та правопорушень — 300 тисяч гривень.

До слова, на попередній сесії районна рада затвердила районну програму розвитку медіа-простору та реалізації державної інформаційної політики на 2021-2025 роки, загальний обсяг фінансування якої визначений у сумі 600 тисяч гривень. Зокрема, на поточний 2021-ий мало б бути виділено з районного бюджету 100 тисяч гривень. Передбачено — 0 гривень. Виникає запитання: а для чого було приймати цей документ? Відповідь очевидна: для галочки, для звіту, бо так треба. І це попри те, що сьогодні як ніколи питання інформаційної безпеки надзвичайно є важливим.
Не менш актуальною нині є потреба активізації комунікації місцевої влади зокрема районної, її керівників із жителями краю на інформаційних майданчиках місцевих ЗМІ. У час запроваджених у країні реформ, їх реалізації спілкуватися і розповідати є про що. Було б бажання.

Леся МІНІБАЄВА.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

 

ПУБЛІКАЦІЇ, Влада

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *