Незалежна громадсько-політична газета

Ідея зміни руху транспорту містом імпонує не всім

4CC1E266-AC20-4074-9724-3EF5BBD2CC0AІнформація про те, що мерія планує запровадити односторонній рух на вулицях Шевченка та Польова і створити додаткові паркомісця, викликала жваве обговорення серед жителів міста. Природно, що думки камінь-каширців з цього приводу розділилися.

Так, одразу після виходу газети з публікацією відповідного змісту в редакцію «Полісся» зателефонувала мешканка однієї зі згаданих вулиць і висловила побоювання з приводу можливих нововведень. Зокрема, жінка озвучила проблему безпеки пішоходів на вулиці Польовій, позаяк ця дорога одночасно виконує функції автошляху та тротуару. Останнього тут чомусь не передбачили в жодному з напрямків руху. «Де люди мають ходити?!», – допитуються місцеві і вважають, що про них не подумали заздалегідь. Тим більше, що останніми роками міська рада активно прокладала нові тротуари на інших вулицях Каменя-Каширського та й ідея введення однобічного руху в цьому районі міста не нова. Адже задля цього провели капітальний ремонт дороги із асфальтовим покриттям, проте піщане узбіччя й надалі лишається непристосованим для комфортного руху пішоходів. Особливо в негоду: калюжі, болото. Люди нарікають, що вулиця і так вузька, а якщо сюди додати ще й зону паркування, то виявиться, що місця для них взагалі нема. Подібні незручності пішоходи відчувають уже зараз (про що промовисто свідчить фото), тому думка про суттєве збільшення потоку автотранспорту тільки додає тривоги (а з початком навчального року ще й зросте чисельність пішоходів). Однак, якби вулицю облаштували належним чином, подібних проблем наразі не виникало б. Тож місцевим чиновникам варто подумати не лише про водіїв.
Водночас деякі краяни підтримали такий спосіб «розвантаження» центру міста. Заодно пропонують ще й заробляти на паркуванні. Також камінь-каширці не проминули нагадати про існуючі автостоянки біля базару, які наразі зайняті «приїжджими торгашами» і не «працюють за профілем». З іншого боку, вважають за потрібне обладнати місця для паркування біля кінотеатру, а вулицю Шевченка в межах української церкви і моста через річку Цир зробити в базарні дні пішохідною.
Словом, перш ніж втілювати свої плани в життя, міській раді варто взяти до уваги підмічені камінь-каширцями нюанси і прийняти виважене рішення, аби забезпечити максимальний комфорт та безпеку гостей і жителів міста. Останні, нагадаємо, зі своїми пропозиціями щодо озвучених змін можуть звертатися в міську раду.
Іванна ВЕЛИЧКО.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *