Незалежна громадсько-політична газета

Хто і коли нарешті вгамує нічних порушників тиші?

unnamed (1)“Наш будинок під номером 6 по вулиці Ковельській розташований у самому центрі міста. Навколо — заклади, у яких перебувають відвідувачі до опівночі, а нерідко й довше. Мова про ресторани, кафе, бари. А де люди — там і гамір, шум, музика, феєрверки…
Крім того прямо на автозупинці навпроти нашого будинку діє торгова точка з нічним графіком роботи. Це місце користується попитом серед молоді, яка часто біля аптеки (через дорогу) влаштовує розпиття напоїв, танці під гучну музику електроколонки, бійки…
Усе це, зрозуміло, порушує нічний спокій жильців будинку. Ні відпочити, ні виспатися нормально не можна. Хто може утихомирити порушників тиші? Зателефонували у поліцію. Там нам відповіли: “Прийдіть напишіть заяву”. Уявляєте, за вікном ніч. Нічого робити, довелося йти. За кілька днів знову те саме — шум і гамір. Невже щоночі треба ходити в поліцію писати заяви на порушників спокою? А для чого відеокамери встановили в центральній частині міста? Порадьте, як нам бути?”
З листа до редакції.

Передусім варто зазначити, що порушена читачами проблема стара, як світ. Однак, на жаль, і досі не вирішена. Чи то від безсилля влади і правоохоронців, чи ж бо від небажання. Хоча ради справедливості варто зазначити, що зовсім нещодавно керівник райвідділу поліції Володимир Канонік звертався до міської ради з поданням про зміну режиму роботи згаданого магазину — з цілодобового на такий, що передбачає певні обмеження саме у нічну пору доби. Однак депутати міської ради не проголосували за це.
Тим часом, рішення обранців громади міста коментує заступник міського голови Микола Шворак. Посадовець пояснює, що, мовляв, торгова точка на автозупинці — не одна у центральній частині, яка реалізовує, зокрема, каву пізно ввечері, натомість алкоголь після 22-ої у магазині не продають. Цього, принаймні, не зафіксовано поліцією.
— Я переконаний, що охочі до розваг гуртуватимуться у центрі міста попри обмеження графіку роботи згаданого магазину, бо, таку вже мають звичку. Крім того, останнє слово все ж таки має бути за поліцією. Мова йде про врегулювання порядку. Більше того, підприємець, у власності якого і є цей магазин, пообіцяв встановити ще дві відеокамери за власні кошти, аби правоохоронці мали змогу детальніше відстежувати випадки порушень любителями нічних походеньок, — аргументує заступник міського голови.
Тим часом люди вкотре запитують у місцевих градоначальників як же їм бути? На що керівник поліції Володимир Канонік пообіцяв знову звернутися до депутатів, аби їхнім вольовим рішенням припинити нічну торгівлю у торговельному закладі на зупинці.
По-перше, звісно, депутата міської ради ніхто з жителів міста не змусить силоміць голосувати “за”. Так само кожен із нас добре розуміє солідарність між депутатами: ти підтримуєш мене, я підтримаю тебе. Нагадаємо, Руслан Бобко, з яким пов’язаний згаданий магазин із нічним графіком роботи на автозупинці, є депутатом міської ради. Одначе разом з тим хотілося б нагадати шановним депутатам: шановні обранці, вас обрали люди, а отже ви зобов’язані виконувати їхню волю і захищати їхні інтереси. То чому ж ви нехтуєте їхніми турботами і проблемами? Не забувайте, на часі вибори.
По-друге, є, очевидно, питання і до роботи закладів ресторанного типу. Не завжди вони зачиняються у визначений графіком час.
Леся МІНІБАЄВА

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *